Index Vakbarát Hírportál

A döntő előtt kizárták Liu Shaolint a vb-n

D  YT20190308006
2019.03.09. 16:21

1500 méteren hiába nyerte meg elődöntőjét Liu Shaolin Sándor, kizárták. 500 méteren viszont ellenállhatatlanul versenyzett az előfutamban és az elődöntőben a szófiai rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon.

A döntőben viszont nem tudott elindulni. 

Az első rajtnál bemozdult az egyes, vagyis a belső pályáról induló dél-koreai Hwang. A másodiknál a bírók úgy látták, Liu Shaolin mozdult be, ezért a szabályok értelmében őt ki kellett zárni. A második rajtnál ugyanis a bemozdulót büntetni kell.

Ennél szerencsétlenebb eset nem lehet, hiszen egy métert sem tett meg a fináléban.

"Saját hibám volt, bocsánatot kértem mindenkitől a csapatból, lehet, hogy elizgultam. 1500 méteren nem értettem, mi történt, itt most igen, hibáztam" - mondta az M4 mikrofonja előtt.

Vasárnap Liu Shalolin újabb döntőben szerepelhet, mert a férfi váltóval kiharcolta a továbbjutást. A Varnyú Alex, Liu Shaolin, Krueger Cola, Burján Csaba összeállítású négyes az elődöntő elején tíz körön át vezetett, de aztán a negyedik helyre szorult. Az utolsó körben a befejező Liu Shalolin még a harmadik volt, de az utolsó kanyar kijáratánál már elsőként jött ki, két embert is leelőzött. 

(Borítókép: Illyés Tibor/MTI)



Rovatok