Index Vakbarát Hírportál

A magyar curlingbravúr után az ellenfél is csak a feladás mellett dönthetett

2019.04.23. 22:50

Ötből öt mérkőzést nyert eddig a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt páros a curling-világbajnokságon. Már a legjobb 16 között vannak, és az olimpiai kvalifikációs vb-t is elérték.

A stavangeri tornán 48 páros versenyzik, a magyarok B csoportba kaptak besorolást. Hétből öt ellenfelüket már legyőzték. Kedden az osztrákok, a brazilok, a hollandok és a törökök után jöttek a svájciak, akik szintén megnyerték mindegyik korábbi meccsüket. 

Palancsáék a meccs felénél már 5-0-ra vezettek, onnan szépítettek a svájciak 5-3-ra. A hetedik endet aztán bravúrral, 5-0-ra hozták ki Kissék. 5-0-s end már többször is volt a világbajnokságon, de két komoly játékerővel rendelkező egység meccsén nem sokszor fordul elő.

A 10-3-as állásnál a svájciak már értelmetlennek találták a folytatást, azonnal kezet nyújtottak az ellenfélnek, az utolsó endet már le sem játszották.

„A svájciak elleni volt talán az első olyan meccsünk a világbajnokságon, ahol igazán összeszedett játékkal sikerült győzelmet aratni. Egyre jobb játékkal tudjuk nyerni a csoporton belüli meccseinket, a jéghez is egyre hamarabb tudunk igazodni, így már a meccs elejétől fókuszálva sikerült 5/5-ös mérleggel nekivágnunk a szerdai napnak" – idézte Palancsát a Curling.hu.

Kiss és Palancsa a verseny egyik favoritja, 2013-ban és 2015-ben is voltak már világbajnokok vegyes párosban. A következő két fordulóban a tajvani és a guayanai páros ellen játszanak, de az eredménytől függetlenül a legjobb tizenhat között vannak. 



Rovatok