Index Vakbarát Hírportál

Bomba meglepetéssel indult a síszezon, egy 17 éves lány nyert

2019.10.26. 14:52

Elég nagy meglepetéssel indult el a síszezon, a nőknél egy 17 éves, viszonylag rutintalan versenyző, Alice Robinson nyerte meg az idénynyitó óriás-műlesiklást Söldenben. A női szakág egyeduralkodóját, Mikaela Shiffrint is megelőzte.

Bár még nincs igazi tél, a gleccsereken, nagy magasságban már beindult a síszezon, a világkupa első állomása is hagyományosan is ilyen helyszínhez kötődik, az ausztriai Söldenben általában megfelelőek is a feltételek. Ha más nem, tavalyról elraktározott hóból tudnak versenyt rendezni. 

A szakági világkupa címvédője, Shiffrin és a tavalyi söldeni győztes egyértelmű esélyesei voltak az idénynyitónak. Shiffrin hozta magát, az övé lett a legjobb első futam, Worley-re több mint egy másodpercet vert. Az első futamban Robinson lett a második, 14 századot kapott az amerikaitól. 

Shiffrin mindig magabiztosan versenyez, gyakran mindkét futamot megnyeri, elé ritkán fordul elő vele, hogy az élről kapjon ki. Söldenben azonban nem tudott elég agresszív meneteket síelni, a második futamban Robinson két tizeddel gyorsabb volt nála, így végül 6 századdal az amerikai elé került, Worley pedig egy elég erős második futammal megcsípte a harmadik helyet.

A még csak 17 éves Robinson junior világbajnokságot már nyert, de nem igazán nevezhető tapasztaltnak, Söldenben még csak a tizedik világkupa-versenyén indult.  Többnyire nem tudott második futamot menni, vagy nem fejezte be a pályát. Igaz, márciusban már egy második hellyel jelezte Andorrában, hogy veszélyes lehet.



Rovatok