Index Vakbarát Hírportál

Rövidpályás gyorskorcsolya: sorban 26. vk-helyszínen van magyar érem

2019.12.07. 13:11

Sorban a 26. világkupa-állomáson született magyar érem a rövidpályás gyorskorcsolyázók sorozatában azzal, hogy Liu Shaolin Sándor nyert, öccse, Liu Shaoang pedig harmadik lett 500 méteren a sorozat sanghaji versenyén.

Az MTI beszámolója szerint Liuék végig remek eredménnyel jutottak el a döntőig, ahol a világcsúcstartó Vu Ta-csing kicsúszása alaposan megzavarta a mezőnyt, emiatt kiesett mellette a kazah Abzal Azsgalijev, a kavarodást kihasználva Liu Shaolin Sándor pedig az élre tudott állni.

Újabb győzelmével növelte előnyét a szám vk-pontversenyében Vu előtt, míg testvére a mostani harmadik helyével feljött harmadiknak a ranglistán. A szám harmadik magyar indulója, Oláh Bence a pénteki selejtezőben búcsúzva a 26. helyen végzett.

A nők sprintszámában Jászapáti Petra és Kónya Zsófia is a negyeddöntőben esett ki, előbbi a 11., utóbbi a 13. helyen zárt. A győzelem a kanadai Kim Boutiné lett, aki eddig a legrövidebb távon százszázalékos: amikor elindult, mind a négy alkalommal nyert.

1500 méteren a magyar indulók közül az ausztrál születésű Lockett Deanna egy kicsúszás után alaposan beverte a fejét, így az újraindításnál már nem állt rajthoz. A vele azonos elődöntőbe került Sziliczei-Német Rebeka és Bácskai Sára Luca közül az előbbi a nagy, utóbbi a kisdöntőbe jutott, az egyéniben először döntős Sziliczei-Német 8., Bácskai 13., Lockett 15. lett.

Vasárnap az 1000 méteres mellett még egy 500-as versenyt rendeznek, valamint a férfi és a női staféta döntőire kerül sor. A magyarok immár sorozatban 26 vk-állomáson nyertek érmet.



Rovatok