Index Vakbarát Hírportál

Négysánc: megvadultak a japán síugró lécei a leérkezés után

2019.12.28. 18:58

A Négysáncverseny első akadályát, a nyitóállomás kvalifikációját minden favorit síugró könnyedén vette. A legnagyobbat az osztrák Stefan Kraft ugrotta Oberstdorfban, a legfurcsább jelenetet pedig a japán Takeucsi Taku (Taku Takeuchi) produkálta, akinek leérkezése után elszabadultak a sílécei. 

A Négysánc első, oberstdorfi állomásán 71 versenyző ugrott a vasárnapi verseny 50 kiadó helyéért. A német helyszínen nem voltak stabilak a körülmények, a szél erőssége és iránya gyakran változott, a zsűrinek többször módosítania kellett az indulóhely magasságán. 

A legjobbakat nem zavarták meg a szélviszonyok, hozták magukat. Az osztrák Stefan Kraft szerezte meg az első helyet 152,2 pontos ugrásával, a második helyre a japán Kobajasi Dzsunsiro (Junshiro Kobayashi) került, a harmadik a német Stephan Leyhe lett. A Négysánc címvédője, Kobajasi Rjoju (Ryoyu Kobayashi) is kedvező pozícióból, a negyedik helyről várja a folytatást. 

A nap egyik meglepetését Markus Eisenbichler hozta. A Négysánc tavalyi másodikja, a nagysánc világbajnoka a szezonban borzasztó gyengén ugrott, még a 30 közé sem nagyon került a versenyeken, mostanra viszont összeszedte magát, az ötödik helyen jutott tovább.  

A vasárnapi verseny KO-futammal indul, párharcokban dől el a továbbjutás, Kraft az osztrákok korábbi nagy kedvencével és olimpiai bajnokával, a szombaton 50. Gregor Schlirenzauerrel küzd majd meg. 

A kvalifikáció 49. helyén a japán Takeucsi Taku végzett, aki hiába ugrott nagyot, a leérkezése miatt sok pontot elbukott. A landolás után a japán ugró léceit megvezette egy bucka. Takeucsi nem tudott talpon maradni, a lecsatoló lécei pedig furán megpattantak, magasra repültek, az egyik sí majdnem a nézők közé repült. 



Rovatok