Index Vakbarát Hírportál

Ilyen lett az eplényi sípálya a korlátozások után

DSC 3822
2020.12.31. 16:05

Az eplényi síaréna a karácsonyi, időjárás miatti kényszerleállás után december 27-én nyitott ki ismét. December 28-án írtunk arról egy olvasónk fényképei alapján, hogy a pálya továbbra is hatalmas népszerűségnek örvend, gyakorlatilag telt ház volt az ország első számú sípályáján. Azt is mondhatjuk, hogy a szociális távolságtartás nem igazán jelent meg a fotókon.

Aznap este a síaréna közleményt adott ki, amely a további egészségügyi intézkedéseket tartalmazta, másnapi hatálybalépéssel. 

Mi is megnéztük, milyen változásokat hoztak az új szabályok, például az 1500-ban maximalizált naponta eladható belépő, vagy a szánkózók, kísérők és nézelődők kitiltása.

Kollégánk beszámolója alapján a tömeg egyértelműen megszűnt, a pálya munkatársai pedig folyamatosan igyekeztek betartatni a síelőkkel a rendeleteket. 

A lenti parkolóba csak azokat engedték be, akiknek az autójában volt síléc vagy snowboard, és már ott is táblák hívják fel a figyelmet a kötelező kesztyű- és maszkviselésre.

Számos kézfertőtlenítőt kihelyeztek a sícentrum különböző pontjaira, a hütte pedig ugyan nyitva van, de semmit sem lehet helyben fogyasztani, a látogatókat megkérik, hogy mindenki a saját autójánál egyen-igyon. Amennyiben nagyobb csoportosulást látnak a pályamunkások, a dolgozók felhívják a figyelmet ennek a veszélyére és igyekeznek azt „feloszlatni".

A síarénában jelenleg egy pálya működik.

(Borítókép: Trenka Attila / Index)



Rovatok