Index Vakbarát Hírportál

Nadalra ráijesztett az argentin, de aztán átgázolt rajta

2018. június 7., csütörtök 14:13

A világelső Rafael Nadal újra magabiztosan állt ki a szerdán eső miatt félbeszakadt Roland Garros-negyeddöntőjének második felére csütörtökön, és ellentmondást nem tűrően nyert végül 4:6, 6:3, 6:2, 6:2-re a 11. kiemelt Diego Schwartzman ellen.

A 25 éves argentin szerdán rettentő agresszív, bátor játékkal lepte meg Nadalt, aki láthatóan nem érezte megát komfortosan a pályán. 37 megnyert szett után bukott újra játszmát a Garroson, és a másodikban is brékelőnyben volt Schwartzman. Egy esőszünet után azonban már fordítani tudott Nadal, végül 5:3-as, 30-15-ös vezetésénél szakadt félbe a meccs.

Csütörtökön napsütésben folytatódott a találkozó, és a nagyon eltökélten kiálló Nadal gyorsan be is húzta a második játszmát, ezzel kiegyenlített. A harmadik szett elején is rögtön három bréklabdához jutott, előnybe került, és 3:1 után másodszor is elvette az argentin szerváját. Nem nyílt már akkora tér Schwartzman előtt, mint egy nappal korábban, de az argentin sem akarta könnyen adni a játszmát. Volt négy bréklehetősége is, ennek ellenére végül 6:2-re lezárta a szettet Nadal.

Schwartzman túl sokat hibázott, csak a fejét csóválta, amikor a negyedik játszma elején is előnybe került Nadal. Az argentinnak rögtön lett volna esélye visszajönni, de egy 17 ütéses labdamenet végén a hálóba küldte a lecsapást. Több hosszabb labdamenetből is a spanyol jött ki jobban, megint elvette Schwartzman adogatását, és 5:1-nél már a meccsben maradásért kellett szerválnia az argentinnak.

Nadal eljutott már itt meccslabdáig, de Schwartzman mindent megpróbált, és többször is le tudta gyorsítani a spanyolt. Végül sikerült is megfordítani az adogatását. A meccsért szerválva 40-15-ről nem tudta befejezni Nadal, az argentin három bréklabdát is kiharcolt. Ebből kettőt is nyerővel hárított Nadal, és 11 perc után megnyerte a játékot, és ezzel a negyeddöntőt is.

A pénteki elődöntőben majd Juan-Martín del Potro lesz az ellenfele. Del Potro Marin Cilic elleni negyeddöntője szintén félbeszakadt az eső miatt szerda este, csütörtökön 7:6, 5:7, 6:3, 7:5 lett a vége.

Rovatok