Index Vakbarát Hírportál

Stolláréknak nem jött össze a címvédés, kikaptak a budapesti döntőben

2019. február 24., vasárnap 16:50

Nem sikerült a címvédés Stollár Fannynak, a Hungarian Ladies Open párosdöntőjében. A brit Heather Watson oldalán szuper tie-brékban kikaptak az orosz Jekatyerina Alekszandrova, Vera Zvonarjova kettőstől. A Stollárék még kiegyenlítették a szetthátrányt, de a végjáték most nem sikerült.

2018 után ismét párosdöntőt játszhatott Stollár Fanny, a világranglistán jelenleg 114. helyen álló magyar teniszező a Hungarian Ladies Openen, a WTA 250 ezer dolláros tornáján. A párja ezúttal a brit Heather Watson volt, a 26 éves brit a 111. helyen áll egyéniben a világranglistán, párosban a 43. Stollár a 79. volt párosban.

Az ellenfél között volt világhírű játékos is. Vera Zvonarjova pályafutása során 12-szer nyert WTA-tornát, a világranglista második helyén is állt, Wimbledonban és a US Openen is döntőzött egyéniben, párosban pedig megnyerte az Australian Opent és a US Opent is. Párja, Jekatyerina Alekszandrova még csak 24 éves.

Úgy kezdődött a döntő, ahogy a pénteki elődöntő is. Stollár adogatott, rögtön egy ásszal kezdett, és mindössze egy vesztett labdával meg is lett a játék. Viszont nem úgy folytatódott, ahogy két napja, elbukott adogatójáték után viszont egyből sikerült visszavágni. Kétszer is simán jött az adogatás, de aztán valami hiba csúszott a gépezetbe, sok volt a hiba, a hálóba, vagy hosszúra ütött labda. Elment az adogatás, aztán fogadójáték is, és ezzel együtt 44 perc alatt az első szett.

Az első szett után Stollár és edzője, a Fed-kupa-kapitány Juhász Gábor megbeszélték, mi és hol lett elrontva az első szettben. Talán nem is véletlen, hogy a második lehengerlően indult. Stollár és Watson is nagyon könnyen hozta az adogatását, a kettő között pedig brékeltek egyet. Alig tíz perc alatt 3:0 volt ide.

Az oroszok nagyon erősek voltak, és nem telt újabb negyedóra két brékkel és két nagyon sima adogatójátékkal (egy labdavesztés) máris 4:3 volt oda. Egy semmire nyert fogadójáték hozta vissza a reményeket. Megint összeszedetten játszott a magya-brit duó, Hozta a nagyon fontos adogatást és aztán a szettben harmadszor brékelt és egyenlített, jöhetett a szuper tie-break.

Stollárhoz megint befutott az edzője a szünetben. A magyar lány ászával kezdődött, majd megint a magyar lecsapással egy minibrékhez jutottunk. Ezt visszavették az oroszok az ötödik pontnál, majd Stollár hosszú labdája után 3-3-ra egyenlíteni is tudtak. 4-4 után viszont megint előjöttek a hibák a mi oldalunkon, 8-5 lett az orosz kettősnek. A végjáték az oroszoknak sikerült jobban, két meccslabdájuk is volt. Watson szélesre ütötte, ezzel elment a meccs, ezúttal nem jött össze a címvédés Stollárnak.

A díjátadón többek között Szeles Mónika adta át a díjakat, aki a torna fővédnöke volt. 

"Nagyon kemény és szoros meccs volt, akár fordított eredménnyel is véget érhetett volna. Kellemetlen játékot játszottak, többször hibára is kényszerítettek minket. Nem sokon múlt, jövőre újra megpróbáljuk. Számomra továbbra is az egyes játék lesz a priorítás, de azért párosban is szeretnék majd bizonyítani." - mondta röviden a meccs után Stollár Fanny.

Hungarian Ladies Open, női páros döntő

Stollár Fanny, Heather Watson-Jekatyerina Alekszandrova, Vera Zvonarjova 4:6, 6:4, 7-10

Egyes, döntő: Alison Van Uytvanck (belga, 1.)-Marketa Vondrousova (cseh) 1:6, 7:5, 6:2

Rovatok