Index Vakbarát Hírportál

Babos a Roland Garros bajnoka, másodszor Grand Slam-győztes párosban

Babos Tímea döntője párosban a Roland Garroson

Vége
GettyImages-1154759856
ivand
2019.06.09. 11:50

Összefoglaló

Babos Tímea Kristina Mladenovic-csal az oldalán második Grand Slam-címét nyerte meg a Roland Garroson
A 2. kiemelt magyar-francia kettős ellenfele a meglepetésre döntőbe jutó Tuan Jing-jing, Cseng Szaj-szaj kínai páros volt
Az első szett kiegyenlítettnek indult, de aztán nagyon lendületbe jöttek Babosék, 6:2-re nyerték a játszmát
A második szettben egy bréket még visszavettek a kínaiak, de Babosék nagyon biztos játékkal húzták be a döntőt 6:3-ra
Tavaly az Australian Opent tudták megnyerni, ez így Babos második GS-győzelme párosban
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mladenovic szépen hárította a bréklabdát egy tenyeressel. Azonban sok első szervája nem jött ebben a gémben. A hálónál Cseng röptéjével jutottak újabb bréklabdához a kínaiak. A következő labdamenetnél azonban hálóba bombázta a kínai.

  • Mladenovic első szervagémje nehezebben alakul, mint Babosé. A hálónál nem sikerült befejezni 40-30-nál a pontot Baboséknak, egy röptére mindketten mozdultak, aztán a magyar teniszező hosszúra ütötte. A következő pontot egy lecsapással fejezték be a kínaiak, bréklabda.

  • Mladenovic rontott egy röptét, aztán a hálóba vágott egy tenyerest. A kínaiak első adogatásánál is csak egy pontot nyertek Babosék. (1:1)

  • Nagyon magabiztos játékkal hozta is az első gémet. (1:0)

  • Babosék tavaly év elején megnyerték az Australian Opent, 6:4, 6:3-ra győzték le a Jekatyerina Makarova/Jelena Vesznyina kettőst. Ez volt az első magyar GS-győzelem 1986 óta.

    Azóta a US Openen is döntősök voltak. Babos többször is közel volt a történelmi győzelemhez, francia partnerével három meccslabdája is volt. A végén mégis az ausztrál-amerikai kettős húzta be a döntő szett tie breaket: 3:6, 7:6, 7:6-ra Ashleigh Barty és Coco Vandeweghe győzött. A 2019-es Australian Openen nem sikerült a címvédés Baboséknak, 6:3, 6:4-re kaptak ki  Samantha Stosurtól és kínai partnerétől.

  • Már a pályán melegítenek a játékosok. Babos Tímea Kristina Mladenovic-csal az oldalán a 2. kiemelt volt a tornán női párosban, ellenfelük a meglepetésre döntős Tuan Jing-jing, Cseng Szaj-szaj kínai páros.

Rovatok