Index Vakbarát Hírportál

Egyre valószínűbb, hogy Djokovics nem lesz ott az Australian Openen

2021. október 19., kedd 15:59

Minden bizonnyal nem kapják meg a melbourne-i belépéshez szükséges vízumot azok a teniszezők, akik oltás nélkül szeretnének pályára lépni januárban az Australian Openen, így a nyíltan oltásellenes Novak Djokovics indulása is kérdésessé vált.

Erre Daniel Andrews, az illetékes Victoria állam miniszterelnöke tett utalást kedden egy sajtótájékoztatón. Hozzátette:

amennyiben mégis vízumot kap egy ilyen sportoló, arra néhány hétig kötelező karantén vár.

Egy héttel ezelőtt Martin Pakula, az állam sportminisztere azt mondta, hogy csak a már beoltott játékosok számára garantálják a részvételt, és a sportolóknak november 26-ig meg kell kapniuk a második adag vakcinát a szereplés érdekében. 

A férfiaknál világelső szerb Novak Djokovics nem volt hajlandó elárulni, hogy esetében mi a konkrét helyzet az oltással.

Annyit viszont leszögezett: nem biztos abban, hogy meg tudja védeni a címét az év első Grand Slam-viadalán.

Victoria állam kötelező oltási előírást vezetett be a profi sportolók számára, bár a hatóságok nem fogalmazták meg egyértelműen, mi a helyzet a külföldről érkező versenyzőkkel.

Arról már korábban döntés született, hogy az idei, sokat vitatott karantén helyett kéthetes buborék vár az Australian Open mezőnyére, amelyben a játékosok szabadon mozoghatnak a hotel és a pályák között. Az idei tornán mintegy hetven játékos kényszerült kéthetes szigorú hotelkaranténba, mert kontaktszemélynek számított a repülőutat követően kiszűrt fertőzöttekhez. A szobájukba zárt teniszezők közül sokan panaszkodtak a körülményekre és az elégtelen kiszolgálásra. A játékosok részéről végül csak a spanyol Paula Badosának lett pozitív a koronavírustesztje. A szerencsés többség naponta legfeljebb öt órára elhagyhatta a szállodát, és kimehetett edzeni néhány elkülönített pályára.

(Index / MTI)

(Borítókép: Novak Djokovics a 2020-as tokiói olimpián. Fotó: Clive Brunskill / Getty Images)

Rovatok