Index Vakbarát Hírportál

Meghökkentő dolog derült ki Novak Djokovicsról és a Covidról

2022. január 19., szerda 20:49

A Reuters hírügynökség derítette ki, hogy Novak Djokovics többségi tulajdonos egy dán biotechnológiai vállalatban, amely a koronavírus védőoltás nélküli kezelésén dolgozik. A szerb teniszezőnek 80 százalékos részesedése van a cégben.

Mint kiderült, az Ausztráliából a héten kiutasított Novak Djokovics 2020 nyarán lett többségi tulajdonosa a QuantBioRes nevű dán vállalatnak. Ivan Loncarevic, a cég ügyvezető igazgatója megerősítette a Reuters információit, a Financial Timesnak pedig elárulta: november óta nem beszélt Djokoviccsal, de tudja, hogy nem oltásellenes.

A QuantBioResnek 11 kutatója van Dániában, Ausztráliában és Szlovéniában, a cég koronavírus elleni gyógyszeren dolgozik, nem pedig oltóanyagon. Egy olyan peptidet fejlesztenek, amely megakadályozza, hogy a koronavírus megfertőzze az emberi sejtet, és várhatóan még idén nyáron elkezdik a klinikai tesztelését Nagy-Britanniában – tette hozzá Ivan Loncarevic.

A cég honlapja szerint Novak Djokovics 2020 júniusában vásárolt többségi tulajdonrészt, a koronavírus elleni gyógymódot pedig 2020 júliusában kezdték el kifejleszteni.

Mint arról beszámoltunk, Novak Djokovicsot hosszas jogi procedúra után kitoloncolták Ausztráliából, így nem szerepelhet az Australian Openen. Kálváriájáról ide kattintva olvashatnak bővebben.

(Borítókép: Novak Djokovics. Fotó: Daniel Pockett / Getty Images Hungary)

Rovatok