Index Vakbarát Hírportál

Ötszettes, drámai mérkőzésen jutott tovább Rafael Nadal a Roland Garroson

2022. május 29., vasárnap 20:54

Szűk négy és fél órás mérkőzésen 3–2-re legyőzte Rafael Nadal a kanadai tehetséget, Felix Auger-Aliassime-ot, így kiharcolva a Roland Garros negyeddöntőjét, ahol a címvédő és világelső Novak Djokoviccsal találkozik.

Kifejezetten jó hangulatban várhatta a Garros-rekordbajnok Rafael Nadal a nyolcaddöntős mérkőzését a francia nyílt teniszbajnokságon, miután szombaton a helyszínen tekintette meg, ahogy szeretett csapata, a Real Madrid hibátlan teljesítménnyel legyőzte a Liverpoolt a BL döntőjében. 

Ennek ellenére döcögősen kezdődött Nadal számára a Felix Auger-Aliassime elleni nyolcaddöntő, mivel meglepetésre a nyitó játszmát rögtön el is bukta 6:3 arányban. A folytatásban már jobban érvényesítette akaratát a 35 éves legenda, a második felvonást 6:3-ra, míg a harmadik szettet 6:2-re hozta el. Ekkor már szinte mindenki azt gondolta, hogy a negyedik játszma mindössze formalitás lesz. 

Auger-Aliassime máshogyan gondolta, újított a játékán, és döntő szettre kényszerítette a tenisztörténelemben egyedüliként 21 GS-trófeával rendelkező riválisát. A mindent eldöntő szettben 3:3-ig fej fej mellett haladtak a játékosok, ekkor jött össze ellenfele adogatásának elnyerése Nadalnak, és elképesztő megoldásokkal zárta le 6:3-ra az ötödik szettet. 

A negyeddöntőben Nadal a címvédő Novak Djokoviccsal mérkőzik meg, hatalmas meccsre van kilátás a kedden megrendezésre kerülő rangadón.

Roland Garros, férfi egyes, nyolcaddöntő
Rafael Nadal–Felix Auger-Aliassime 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok