Index Vakbarát Hírportál

Nadal a negyedik helyre kapaszkodott, Świątek előnye hatalmas

2022. június 6., hétfő 10:23

14. Roland Garros-sikere után a spanyol Rafael Nadal az ötödikről a negyedik helyre jött fel a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyen az általa a negyeddöntőben legyőzött szerb Novak Djokovics vezet, míg legjobb magyarként Fucsovics Márton az 55.

A 22. Grand Slam-torna-győzelmét arató Nadal előtt a harmadik helyen az ellene vívott elődöntőt bokaszalag-szakadás miatt feladó német Alexander Zverev áll, míg második az orosz Danyiil Medvegyev. A párizsi finálét elbukó norvég Casper Ruud a nyolcadikról feljött a hatodik helyre.

A héten Stuttgartban versenyző Fucsovics – aki Párizsban a második fordulóban búcsúzott, így nem jutott a 32 közé – két helyet javított, jelenleg az 55.

Férfi tenisz-világranglista (az ATP honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):

Świątek  megerősítette vezető helyét

A Roland Garroson diadalmaskodó lengyel Iga Świątek megerősítette vezető helyét a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyen a legjobb magyar Bondár Anna a 63.

A Párizsban címvédőként már az első fordulóban búcsúzó cseh Barborá Krejčíková viszont a másodikról a 14. helyre esett vissza. Az észt Anett Kontaveit feljött az ötödikről a második pozícióba, míg a spanyol Paula Badosa a harmadik.

Legjobb magyarként Bondár Anna két helyet rontva a 63., Udvardy Panna nyolc helyet visszacsúszva a 98., míg Gáfi Dalma a 99.

Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben az előző helyezés):

(MTI)

(Borítókép: Tim Clayton / Corbis via Getty Images)

Rovatok