Index Vakbarát Hírportál

Boris Becker azt állítja, hogy meg akarták ölni a börtönben

2022. december 21., szerda 20:05

Interjút adott az adócsalás miatt börtönbüntetésre ítélt Boris Becker. A legenda az utóbbi hónapokat a rácsok mögött töltötte. Most elmondta, hogy mi mindent történt vele.

Boris Becker áprilisban ítélték két és fél év börtönre, amit követően meg is kezdte a büntetés letöltését, de nemrég kiszabadult, és Németországba toloncolták ki az Egyesült Királyságból. 

Az egykori sportoló a német Sat1 csatornának adott először interjút. Az adást többször is meg kellett szakítani amiatt, hogy 

Boris Becker többször is elsírta magát. 

Becker a Sky Sports szerint azt állította, hogy első foghelyén, a Wandsworth börtönben az egyik, gyilkosság miatt elítélt  rabtársa meg akarta ölni őt azért, mert a kabátjára és a pénzére vágyott.  A második foghelyén, a huntercombe-i börtönben sem járt jobban,

mivel ott is végezni akart vele egy elítélt.

Ebben a börtönben azonban több rab a védelmére kelt, és felléptek a fenyegetőjével szemben, aki emiatt végül térden állva esedezett bocsánatért.

Becker arra is kitért az interjúban, hogy a börtönök „nagyon tele vannak, és nagyon mocskosak, veszélyesek, tele vannak gyilkosokkal, erőszaktevőkkel és kábítószer-kereskedőkkel. 

Ha kimész a celládból, jobban teszed, ha vigyázol magadra, mert az őrök nem fognak

– mondta, majd hozzátette, hogy találkozott néhány jó emberrel is a börtönben, és velük megpróbálja tartani a kapcsolatot a jövőben is. 

Azt ígéri, jobb ember lesz 

A teniszsztár azt is elárulta, hogy bár sokan tudták, kicsoda ő, a leggyakrabban nem nevezték a nevén.

A börtönben egy senki vagy. Nem vagy több az azonosítódnál. Az enyém A2923EV volt. Nem hívtak Borisnak, csak egy azonosító voltam. Ott senkit sem érdekel, hogy ki vagy.

Boris Becker végül azt is elmondta, hogy a közel 8 hónap alatt átgondolta az életét, és sok mindenre rájött.

Azt hiszem, ismét felfedeztem magamban azt a személyt, aki egykor voltam. Egy kemény, nagyon drága és nagyon fájdalmas leckét vettem. De ez az egész tanított nekem valami fontosat és jót 

– összegezte. 

(Borítókép: Boris Becker volt német teniszcsillag érkezik perének tárgyalására a southwarki koronabíróságra 2022. március 22-én. Fotó: Andy Rain / EPA / MTI)

Rovatok