Index Vakbarát Hírportál

Korábbi top 20-as játékost győzött le a YouTube-híresség az Australian Open selejtezőjében

2024. január 10., szerda 15:01

Az ismert francia videós, Jules Marie két szettben legyőzte honfitársát, Benoit Paire-t a nyílt ausztrál teniszbajnokság (Australian Open) selejtezőjének első fordulójában. Ez nagy szó, Paire ugyanis egykor a férfi világranglista 18. helyén állt. Marie következő ellenfele a világranglista 198. helyén álló Alexander Ritschard lesz.

2015-ben Marie a gyenge eredmények után felhagyott a profi teniszezéssel, majd a koronavírus-járvány idején úgy döntött, hogy videós karrierbe kezd a YouTube-on. Rövid idő alatt több mint 110 ezer követőt gyűjtött össze az ismert online platformon. Videói a sportág legendájához, Novak Djokovicshoz is eljutottak, aki meghívta őt edzőpartnernek a 2021-es Roland Garrosra. Ezt követően Marie úgy döntött, hogy visszatér a profi teniszhez, írja a horvát Index.

Marie elárulta, hogy a YouTube-csatornájából származó bevétel elég arra, hogy több embert ki tudjon fizetni, akik segítenek neki ebben a projektben.

Az elsődleges célom az, hogy mind a négy Grand Slam-tornán játszhassak. Persze gyerekkoromban az volt az álmom, hogy a világranglista első helyezettje legyek. Most természetesen a top 100-ba szeretnék bekerülni. De már akkor nagyon boldog leszek, ha mind a négy Grand Slamen pályára léphetek

– mondta a francia teniszező, aki jelenleg a 224. helyen áll a világranglistán.

Marie-hez hasonlóan Piros Zsombor is győzött a selejtező első fordulójában szerdán az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Piros (127.) az olasz Andrea Pellegrinóval (157.) szállt szembe, akit szettveszteség nélkül megvert az eddigi két mérkőzésükön. Első találkozójukat éppen a tavalyi Australian Open-selejtezőben vívták, ráadásul szintén a második fordulóban, akkor az AO 2017-es junior bajnoka 6:2, 7:5-tel lépett tovább.

A harmadik összecsapáson az ellenfél – a magyar szövetség beszámolója alapján – agresszívan, stabilan uralta az első szettet. A brékhátrányból (1:3) még visszajött a magyar (3:3), majd a rövidítésben is felállt 1–5-ről, de 7–5-re elvesztette a tie-breaket. A második játszmától szinte egy másik Piros Zsombor kezdett teniszezni, és 6:2, 6:1-re hozta a következő kettő szettet.

Babos Tímea hősies küzdelemben kapott ki a női mezőnyben. A főtábla vasárnap rajtoló küzdelmeiben Fucsovics Márton és Marozsán Fábián alanyi jogon szerepel.

Rovatok