Index Vakbarát Hírportál

Marozsán Fábián játék nélkül javított karriercsúcsot, Fucsovics Márton is előrelépett

2024. április 8., hétfő 10:21

Hazánk legelőkelőbb helyen rangsorolt férfi teniszezője, Marozsán Fábián egy pozíciót javítva immár a 37. helyen áll a világranglistán – amivel új karriercsúcsot tudhat magáénak. A legjobb 100-ban jegyzett másik magyar, Fucsovics Márton múlt héten elért estorili negyeddöntőjének köszönhetően nyolc pozíciót javítva a 77. helyre lépett előre.

Marozsán Fábián azok után, hogy Indian Wellsben és Miamiban legalább a nyolcaddöntőig jutott, utóbbi tornán a legjobb nyolc között szenvedett vereséget, értelemszerűen a múlt héten nem indult egyik versenyen sem, hanem hazai környezetben kezdte el a felkészülést a salakszezonra. Ennek ellenére játék nélkül újabb pozíciót javított a világranglistán, a 37. helyre lépett előre, amely új karriercsúcsot jelent számára. 

Hazánk legelőkelőbb helyen jegyzett teniszezője nem indult el a Monte Carló-i mestertorna selejtezőjében, és mivel alanyi jogon nem került fel a főtáblára, így ezt a hetet is edzéssel tölti. Ugyanez a helyzet Fucsovics Mártonnal is, aki visszalépett az ezres kategóriájú torna selejtezőjétől azok után, hogy a 250-es estorili tornán egészen a negyeddöntőig jutott. 

Teljesítményének köszönhetően Fucsovics Márton nyolc helyet javított múlt héthez képest a világranglistán, és immár a 77. pozícióban jegyzik. Piros Zsombor, aki a héten Splitben challengertornán lép pályára – ahol egyébként az első kiemelt –, öt helyet rontva jelenleg a 114. 

A nőknél változatlanul Bondár Anna a legelőkelőbb helyen álló magyar, ő két helyet rontva a 114., Gálfi Dalma a 134., Udvardy Panna a 153., míg Babos Tímea a 165. Utóbbi tagja annak a Billie Jean King-kupa-válogatottnak, amely a héten az euro-afrikai zóna I-es csoportjának a portugáliai tornáján szerepel. Rajta kívül Stollár Fanny (270.), Szabanin Natália (601.) és Nagy Adrienn (728.) alkotja az oeirasi csapatot.

Az élen változatlanul a lengyel Iga Swiatek áll a fehérorosz Arina Szabalenka és az amerikai Coco Gauff előtt – a WTA honlapja alapján.

Rovatok