Index Vakbarát Hírportál

Most nem volt esélye női teniszezőinknek, sima vereséget szenvedtek Dániától

2024. április 10., szerda 16:00

A magyar női teniszválogatott kikapott a dánoktól a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján, a harmadik fordulóban, mivel egyesben Nagy Adrienn után Szabanin Natália is vereséget szenvedett.

Azzal, hogy Nagy elbukta az első egyest, Szabanin (601.) győzelmi kényszerben volt Clara Tauson (87.) ellen. A csata azonban egyoldalúan alakult, a magyar teniszező nem nyert játékot és 47 perc alatt maradt alul.

A párosban bemutatkozott Stollár Fanny, aki sérülten érkezett Portugáliába és minden nap kezelésre jár, de a kapitánynak és Fannynak sem volt más választása, mert le kellett játszani a párost – Nagy Adrienn nem volt játékra alkalmas állapotban. Szerencsére Stollár Fanny és Szabanin Natália gyorsan összeszokott és végig vezetve, 6:4, 6:2-re nyert Laura Brunkel és Rebecca Munk Mortensen ellen, így a párharc végeredménye 2–1 lett a dánoknak – számolt be a Magyar Tenisz Szövetség. 

A magyar csapat csoportja harmadik helyén végzett, így a 7-9. helyért mérkőzhet a svéd illetve török válogatott ellen a hét további részében. Palágyi Miklós szövetségi kapitány csapatának jól fog jönni a csütörtöki pihenőnap, majd péntektől folytatódnak a küzdelmek. 

A három csoport első helyezettje és a másodikok különcsatájának győztese jut tovább a világdöntő selejtezőjébe, míg a 12 csapatos torna utolsó két helyezettje lecsúszik a zóna II-es csoportjába. Az már korábban biztossá vált, hogy a magyar együttes nem eshet ki.

Eredmény, A csoport, 3. forduló
Dánia–Magyarország 2–0 – állás a második egyes után

Rovatok