Index Vakbarát Hírportál

Bondár Anna szettelőnyről esett ki a Roland Garroson, Piros Zsombornak nem volt esélye

2024. május 21., kedd 22:26

Piros Zsombor számára a selejtező első fordulója jelentette a végállomást a francia nyílt teniszbajnokságon, tehát a Roland Garroson. A hölgyeknél nem tudta követni Udvardy Panna példáját a kvalifikáció harmadik kiemeltje, Bondár Anna, aki szettelőnyről esett ki a világranglistán 166. Zakharova ellen.

Előbb hétfőn Gálfi Dalma és Babos Tímea, majd kedden Udvardy Panna győzött a selejtező első fordulójában, Bondár Anna viszont szettelőnyből vereséget szenvedett nála hátrébb rangsorolt orosz riválisa ellen, így három női teniszezőnk folytathatja szereplését a Roland Garros főtáblájáért. Bondár veresége különösen fájdalmas, mivel a kvalifikáció harmadik kiemeltje volt. 

Az első számú női teniszezőnk kedd este lépett pályára a világranglistán 166. Zakharova ellen, és jól kezdett, 5:2-nél egyetlen játékra került az első szett megnyerésétől. Lezárnia viszont nem sikerült a szettet, az orosz teniszező szettlabdát is hárítva egyenlített, így jöhetett a rövidítés. A hét nyert pontig tartó tiebrékben 6–5-nél és 8–7-nél Zakharovának volt szettlabdája, de mindkettő lehetőséget hárította Bondár, majd 10–8-ra megnyerte a rövidítést.

A magyar teniszező pedig ahol abbahagyta, ott folytatta a második szettben, rögtön elvette rivális adogatását, előnyét viszont nem tudta megtartani. Olyannyira, hogy Zakharova szetten belül 3:1-nél már brékelőnyben volt, amelyet egészen a játszma végéig megtartott, agresszív és pontos teniszével egyenlített. A mindent eldöntő szett nehezen kezdődött Bondár számára, bréklabdákhoz jutott az orosz teniszező, viszont egyiket sem tudta értékesíteni.

Ezt követően a magyar teniszező irányított, 4:2-nél már nála volt az előny, amely sajnos nem bizonyult elegendőnek a győzelem bebiztosításához. Zakharova újra elővette pontos játékát, Bondár pedig többet hibázott, így egymás után kétszer is elbukta szerváját. Az orosz játékos ezt kihasználta, az egyre jobban széteső Bondár nem talált visszautat a mérkőzésbe, így több mint három órás csatát bukott el a világranglistán 166. Zakharova ellen. 

Piros Zsombor továbbra sem találja önmagát 

A világranglistán 154. magyar játékos a nyitókörben azzal az amerikai Zachary Svajdával (122.) találkozott, akitől húsz napja a cagliari challenger-tornán két szettben, kevesebb mint másfél óra alatt kikapott.

Párizsi mérkőzésükön az első szett simán lett a kétszer is brékelő tengerentúli riválisé, és bár Piros – aki a második felvonásban egyből elveszítette az adogatójátékát – később két mérkőzéslabdát hárított, 72 perc után mehetett gratulálni a 16. helyen kiemelt Svajdának. A magyar teniszező legutóbbi öt mérkőzését elvesztette. 

Eredmények, selejtező, 1. forduló:
férfiak:

nők:

Rovatok