Index Vakbarát Hírportál

Szülei házát verte szét az olimpiai bajnok úszó

2017. február 15., szerda 11:17

A szülei házában annyira botrányosan viselkedett az ausztrál Grant Hackettet, az 1500 méteres gyorsúszás háromszoros olimpiai bajnoka, hogy rendőrt kellett hívni. Az MTI tudósítása szerint a 36 éves ex-sportolóra a saját édesapja hívta ki a rendőröket, mivel fia akkor már tört-zúzott.

„Gyógyszerproblémái vannak, orvosi kezelést kapott, és bár nem viselkedett fenyegetően, mivel nagy és erős, nem bírtunk vele. Nem úgy nézett ki, mint aki normális" - mondta Neville Hackett, miután bilincsben elvitték fiát, és őrizetbe vették családon belüli erőszak miatt.

Grant Hackett has hit rock bottom, arrested and locked up after an incident at his parents' Gold Coast home. @CGreenbank9 #9News pic.twitter.com/5rq7XRwftm

— Nine News Gold Coast (@9NewsGoldCoast) February 15, 2017

A tízszeres világbajnok tavaly áprilisban is bajba került, amikor ittasan molesztálta utastársát egy repülőúton.

Egy évvel azután, hogy 2008-ban visszavonult, Hackettnek alkoholizmusa miatt szétment a házassága. 2014-ben egy arizonai rehabilitációs intézetben gyógykezeltette magát, miután gyógyszerfüggővé vált az altatóktól, és zavaros megnyilvánulásaival egyre kínosabb helyzetbe hozta magát és környezetét.

Hackett világcsúcstartó volt 200, 800 és 1500 méter gyorson. Három éve megpróbálkozott a visszatéréssel, a 4x200-as váltó tagjaként a kazanyi világbajnokságon bronzérmet nyert, ám tavaly 200 és 400 méter gyorson sem tudta beverekedni magát a riói olimpiai csapatba.

Rovatok