Index Vakbarát Hírportál

Jakabos Zsuzsa a pillangóúszás újabb áldozata

2018. augusztus 5., vasárnap 11:03

A glagow-i úszó Európa-bajnokság harmadik versenynapjának délelőttjén újabb áldozata lett annak, hogy rendívül erős Magyarországon a pillangóúszás.

Szilágyi Liliána és Kapás Boglárka folytathatja 200 pillangón a délutáni elődöntőben, míg Jakabos hiába érte el összesítésben az ötödik legjobb időt, a szabály szerint három magyar nem lehet a legjobb tizenhat között, így a győriek úszója kiesett.

A magyarok ilyen eredményeket értek el, a harmadik, negyedik és ötödik hely lett az övék.

17 század döntött tehát arról, hogy Jakabos pihenhet.

"Érzem, hogy van a kezemben már pár méter. Nem nekem állt ez a mostani verseny. Beleadtam, amit bele lehetett" - mondta Jakabos az M4-nek a verseny után.

A versenyző úgy tervezte, hogy szombaton pihenni fog, de nem így lett, mert a 4x200-as mix gyorsváltóban bevetették, és kiúszta a lelkét.

Kapás azt mondta, hogy a hajrában már olyan volt a keze, mintha kőből lett volna, de kibírta, és ezzel továbblépett.

Szilágyi nem érezte könnyednek az úszását, épp azért, mert tudta, hogy az egyik magyart mindenképp meg kell előznie, nem elég a futam második helye. "Örülök, hogy bent vagyok."

Hogy nemcsak a magyarok pechesek, arra jó példa, hogy 100 háton az első három helyen oroszok végeztek az előfutamban, Rilov és a szombaton világrekordot elérő Kolesnyikov így folytathatja, de Taraszevics már nem, neki véget ért a versenyen ezen a távon.

Nem úgy, mint Bohus Richárdnak, aki 13. helyen várja a délutáni folytatást. Verrasztó Dávid 200 vegyesen, ugyanezt a pozícióját foglalja el. Horváth Dávid 200 mellen a 12. legjobb idővel lépett tovább.

A férfi 4x200-as férfi gyorsváltó (Holló, Telegdy, Grátz, Biczó) kilencedik helyen zárt, ezzel lemaradt döntőről.

Rovatok