Index Vakbarát Hírportál

Tragédia történt Milák Kristóf családjában

2023. október 26., csütörtök 15:56

Selmeci Attila, Milák Kristóf korábbi trénere a Mandinernek adott interjúban drámai részleteket árult el az úszó körül kialakult helyzetről.

A szakember – aki nyolc évet dolgozott együtt az olimpiai bajnok sportolóval – többek között erről is beszélt a Mandinernek:

Felbolydult a magyar úszósport

Wladár Sándor néhány napja úgy fogalmazott, a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója tartozik Magyarországnak, és önmagát is meg kell tisztelnie azzal, hogy komolyan edzésbe áll, és elvégzi azt a munkát, amivel jövőre Párizsban megvédheti olimpiai bajnoki címét.

Hosszú Katinka aztán a következő szavakkal reagált az úszóelnök kijelentésére:

Úgy gondolom, Kristóf nem tartozik Magyarországnak, a sportvezetés pedig hálás lehet az eddig elért eredményeiért! Felháborító és primitív a kijelentés, hogy egy olimpiai bajnok, világcsúcstartó még tartozna az országnak

írta a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő.

A 2021-es tokiói olimpián 200 méter pillangón aranyérmes Milák Kristóf június közepén jelentette be, hogy nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon.

Akkor azt mondta: fizikálisan és mentálisan sincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között. Az edzéseket szeptember elején kezdte újra. Két héttel ezelőtt még úgy volt, hogy a Duna Arénában hétvégén megrendezett világkupán tér vissza, aztán később úgy döntött, mégsem ugrik medencébe.

A héten edzője, Virth Balázs elárulta, tanítványa nagyjából fél éve nem végzett az élsporthoz szükséges munkát, és a 24. órában van, ha komolyan gondolja az olimpiai felkészülést.

Rovatok