Index Vakbarát Hírportál

Sós Csaba szerint a párizsi olimpiát mindenki felejtse el Milák Kristóffal kapcsolatban

2023. december 19., kedd 14:38 | aznap frissítve

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya elmondta, még mindig nem tudnak semmilyen formában kommunikálni Milák Kristóffal. De a szövetség nem a rendőrség, mindössze annyit szeretnének, hogy visszatérjen a medencébe az úszófenomén.

„Hiszem, ha majd edzésben van” – fogalmazott Sós Csaba a Sport Televízió stúdiójában azzal kapcsolatban, hogy Milák Kristóf januárban edzésbe áll-e. A szövetségi kapitány szerint már korábbi időpontokról is hallott, de végül nem kezdődött el a munka. Sós Csaba már korábban is aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy semmilyen szinten nem tud kapcsolatba lépni Milákkal, mivel nem veszi fel neki a telefont. 

Senki nem tudja felvenni vele a kapcsolatot, képtelenség vele kommunikálni. Ha te nem veszed fel a telefont, amikor hívlak, akkor hogyan beszélgessünk? Szóba sem jön. Az ember megtehetné, hogy kimegyünk négyen a lakása elé, de lehet, nem is otthon van, lehet, hogy máshol lakik. Nem tudja senki, egy ilyen semmilyen helyzetben vagyunk, de nem rendőrök vagyunk mi, könyörgöm

– fejtette ki a kapitány. Sós Csaba elmondta, a szövetségnek egyetlen célja van, hogy Milák Kristóf visszatérjen a medencébe, mivel nagyon tehetséges srác. Nem fenyegetik, nem korlátozzák semmiben, még a nyakára sem járnak, csak próbálják arra ösztönözni, hogy visszatérjen. 

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitányát arról is megkérdezték a stúdióban, milyen időintervallum lehet az, amilyen hosszú kihagyás után még vissza tudja verekedni magát Milák a csúcsra. Sós Csaba véleménye szerint a 23 éves úszózseni bármikor képes arra, hogy visszatérjen a legmagasabb szintre, de szerinte a párizsi olimpiát mindenki felejtse el vele kapcsolatban. 

Nézzük meg, hol tartanak az ellenfelek! Ez nem úgy van, hogy idejövök, és fél év – bármilyen tehetséges, de van benne még olimpia. Ha ő úgy gondolja, és folytatni akarja, akkor van benne. Nyilván egy ilyen országban, ahol minden az olimpia köré van felépítve, azért van életjáradék, márványtábla, meg minden nagy jutalom, persze, hogy ha olimpia jön, akkor ehhez igazítaná őt az ember. Ezt nem lehet, ez ebben a helyzetben nem áll meg, de ha ettől függetlenítjük az egész történetet, visszavárjuk, és szeretném, ha visszatérne

– tette hozzá Sós Csaba. A kapitány Hosszú Katinkára is kitért néhány gondolat erejéig az interjúban, akiről elmondta, hogyha elkezdi januárban az edzéseit, reális cél számára Párizs. „Mindenki, aki háromszoros olimpiai bajnok, majd elmegy szülni, és folytatni akarja, és egy hatodik olimpiájára ki akar jutni, attól függetlenül is megkapja a lehetőséget, ha egy és negyed éve nem volt rajtkövön, és nem válogatott” – szögezte le.

Rovatok