Index Vakbarát Hírportál

Milák Kristófról nyilatkozott az úszók elnöke, majd odamondott a kritikusainak

2024. január 21., vasárnap 15:46

A magyar úszók egy része Dubajba utazott edzőtáborozni, azonban Milák Kristóf nem tartott a csapattal. A honi szakszövetség elöljárói továbbra sem tudják, mit csinál az olimpiai bajnok fenomén, aki a pletykák szerint a konditeremben azért hébe-hóba feltűnik.

Mint ismert, tavaly ősszel a Magyar Úszószövetség elnöke, Wladár Sándor azt mondta, hogy a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója tartozik Magyarországnak, és önmagát is meg kell tisztelnie azzal, hogy komolyan edzésbe áll, és elvégzi azt a munkát, amivel jövőre Párizsban megvédheti olimpiai bajnoki címét.

Ezért a megjegyzésért sok kritika érte őt, míg a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok Hosszú Katinka egyenesen felháborítónak és primitívnek nevezte a kijelentést.

Wladár Sándor most leszögezte, továbbra is tartja magát ahhoz, amit október 22-én, a világkupa utolsó napján nyilatkozott Milák Kristófról.

Ő tartozik Magyarországnak annyival, és tisztelje meg önmagát azzal, hogy elvégzi a munkát, hiszen olyan talentum van benne, ami nagyon kevés sportolónak adatott csak meg életében, talán Egerszegi Krisztinát tudom mondani. Neki kellene kiállnia és elmondani, mit akar

nyilatkozta a Mandinernek Wladár Sándor.

Hozzátette: továbbra sem tudják, mi van Milákkal, mert nem érik el őt semmilyen kommmunikációs csatornán.

„Az ominózus októberi nyilatkozatom után kaptam hideget-meleget a kommentelőktől és egy sportolótól, de mindenki tudja, kiről van szó. Előbbieknek azt ajánlom, foglalkozzanak inkább az űrkutatással, vagy még inkább várom őket az idei negyvenkét hazai verseny egyikén, leginkább azért, mert a Milák-ügy rendkívül komplett és bonyolult kérdéskör, amit egy kívülálló a sajtóinformációk alapján nem érthet meg, abból pedig végkövetkeztetéseket levonni nem lehet, vagy csak erősen szubjektíven” – jegyezte meg az úszók elnöke.

Azt lapunk Tiszeker Ágnestől, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetőjétől megtudta, hogy Milák Kristóf a doppingellenőröknek mindig elárulja, merre jár, hiszen neki is készen kell állnia arra, hogy adott esetben edzésen kívül adjon mintát.

Rovatok