Index Vakbarát Hírportál

Vad híresztelések kaptak szárnyra Milák Kristóf edzéshez való hozzáállásáról

2024. január 24., szerda 12:47

Egyre inkább fogy a türelem Milák Kristóffal szemben a Magyar Úszószövetség részéről. Wladár Sándor elnök szerint elég volt a hallgatásból, eljött a pillanat, amikor tiszta vizet kell önteni a pohárba.

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar úszók egy része Dubajba utazott edzőtáborozni, azonban Milák Kristóf nem tartott a csapattal. A honi szakszövetség elöljárói továbbra sem tudják, mit csinál az olimpiai bajnok fenomén.

Ha január végéig Kristóf eldönti, mit is akar, vagyis beleáll az edzésekbe, akkor – úgy gondolom – utolérheti magát, s ez még egy olimpiai győzelemhez is elegendő lehet. Ha továbbra is csak hiteget mindenkit, nyugodtan elfelejtheti a párizsi ötkarikás játékokat

nyilatkozta Wladár Sándor a Metropolnak.

A lap szerint Zala György is inkább az edzőtábort választotta az olimpiai bajnok felkészítése helyett. Az újság úgy fogalmazott: több oldalról is megerősített hírek szerint Milák csak akkor találkozik az edzővel, amikor ő akar, vagyis csak akkor tréningezik, ha kedve szottyan.

Milák Kristóf egyébként úgy is edzésbe tudna állni, hogy a trénere, Virth Balázs február 18-ig Dohában tartózkodik a vizes világbajnokság miatt.

Wladár Sándor rámutatott, hogy hasonló helyzet régebben is előfordult, akkor Kovácshegyi Ferenccel dolgozott a magyar úszó. „Ha komolyan gondolja, hogy edzésbe áll, őt nyugodtan megkeresheti” – tette hozzá az elnök.

Rovatok