Index Vakbarát Hírportál

Mert nem a Facebook dönt, hanem Magyarország!

2018. március 8., 18:57 Módosítva: 2018.03.10 12:06
102

Nem lenne igazán megdöbbentő, ha egy brit tudósokból álló kutatócsoport egyszer csak bejelentené, hogy kiderült, a világ tényleg csak egy szimuláció, amit mellesleg a fiatal Mark Zuckerberg futtat a garázsában, a kopott kanapé melletti Commodore 64-en. Vagy egyszerűen csak ő álmodik minket az összes vidám és szomorú dologgal, minden like-kal, meg share-rel együtt.

Az biztos, hogy Zuckerberg januárban nagyon mást álmodott, talán azért, hogy így kérjen elnézést az amerikai elnökválasztási kampányban terjedő álhírek romboló hatása miatt, vagy egyszerűen csak azért, mert több pénzt akar kisajtolni a Facebookot használó cégektől és márkáktól: a lényeg, hogy tekernek egyet a titkos algoritmusokon, és ezentúl álhírek, valódi hírek és mémekkel gurigázó kismacskák helyett az ismerőseink posztjait látjuk majd egyre gyakrabban. Tükrös szelfik és gügyögő szomszéd gyerekek csurognak majd le a newsfeedről, meg persze a haver kutyája, ami minden nap pont ugyanúgy nyáladzik a kamerába.

Ha nem akarja, és miért akarná, hogy a Facebookról, meg úgy a közösségi oldalon túl az életéből is eltűnjenek a fontos hírek, a tényszerű cikkek vagy éppen a nagyon is sarkos vélemények és kritikák, kövesse most végig rövid útmutatónkat! Hogy holnap se maradjon Index nélkül!

Ne maradjon le semmiről!

Kövessen minket Facebookon!

Hogyan kaphatok továbbra is fontos híreket az Indextől?

  1. Ez a legfontosabb, és egyben a legegyszerűbb dolog: írja be napjában többször is a böngésző címsorába, hogy index.hu. Meg mentse el könyvjelzőnek, állítsa be kezdőlapnak, éppen úgy mintha 1998 lenne, és most ismerkedne a Netscape Navigator új funkcióival!
  2. Like-olja az Index Facebook Page-ét, menjen el oldalunkra, majd a coverfotó alatt a követés gombra kattintva kattintson rá a Megjelenítés elsőként opcióra, így mindig elsőként fog értesülni a legfontosabb cikkeinkről! (Ez a hatalmas gif itt lejjebb ezt a műveletet mutatja lépésről lépésre!)
  3. Kövessen minket más közösségi platformokon is! 


    Jelöljön be minket Instagramon, ahol napi hírösszefoglalókkal jelenkezünk, iratkozzon fel Viber-csatornákra, ahonnan fontos push-üzeneteket kaphat, barátkozzon össze a Messenger-botunkkal, aki naponta elküldi majd a legfontosabb híreinket, ráadásul személyre szabva, csak azokat, amik tényleg érdeklik!
  4. Töltse le az Index applikációját a mobiljára, iOS-re, vagy Androidra, így akár a buszon, vagy a slozin is olvashat minket!
  1. És ha mindezeken túl van, akkor váltsa valóra Mark Zuckerberg álmát, és

    beszélgessen, vitázzon kulturáltan, kulturált emberek társaságában az Index új politikai csoportjában, a Kibeszélőben!

Reményeink szerint ez lesz az a hely, ahol meg lehet majd beszélni a választási kampány minden részletét, kezdve azzal, hogy Lázár János kutyaszarba lépett-e Bécsben, egészen addig, hogy Gyurcsány Ferenc mit akar kezdeni az egykulcsos áfából épített határzárral. Ráadásul reméljük mindezt trollok és haragosan, caps lockkal ordibáló fanatikusok nélkül.

Vagyis ha értelmes kommenteket akar írni és olvasni, akkor lépjen be a Kibeszélő-csoportba!

Tehát összefoglalva: like-ol, Megjelenítés elsőként opcióra kattint, bekövet, letölt, csatlakozik. És mára meg is vagyunk, hagyhatjuk, álmodjon csak a szomszéd kismacskáival Mark Zuckerberg!

Adjon a kultúrának szerda este!

2018. február 28., 16:56 Módosítva: 2018.02.28 21:50
165
Hidegben komolyzenét kínál az Index, ráadásul úgy, ahogy egy koncertteremben nem kapná meg. Nem kell kiöltöznie, és most végre érteni fogja, mit hallgat!

Az első magyar kísérleti rádióadás 1923-ban indult “és műsor gyanánt akkoriban az is megfelelelt, ha Marcal János segédtiszt egy nótát énekelt”. Legalábbis az LGT slágere szerint.

Fogalmam sincs, hogy fél évszázad múlva melyik zenekar énekli majd meg az első magyar nyelvű Facebook live-ot, de valami olyasmi lehet majd a dal első sora, hogy műsor gyanánt akkoriban az is megfelelelt, ha Sarka Kata ajándék szemceruzát tesztelt. Vagy Németh Szilárd Sorost és migránst emlegetett.

Az értelmetlen, vagy csak kellemetlen Facebook Live-ok helyett éppen ezért az Index ma este olyan magaskultúrát kínál, hogy azt még Wagner is elégedetten sharelné.

Az Óbudai Danubia Zenekar koncertjét közvetítjük szerda este fél nyolctól a Zeneakadémia Nagyterméből, az Übermensch címet viselő koncerten Wagner Tannhauser-nyitánya mellett Aaron Copland Fanfare for the Common Man című fanfárja és Richard Strauss Imígyen szóla Zarathustra című szimfónikus zenei költeménye is hallható lesz. A komolyzene helyett a filmművészet iránt fogékonyak ez utóbbit amúgy úgy ismerhetik, mint a 2001 Űrodüsszeia zenéjét.

Ráadásul nem csak mosogatás mellé, háttérzenének szánjuk ezt a Facebook Live-ot, hiszen újságírónk, Miklósi Gábor a koncert alatt elmondja, hogy mire érdemes figyelni Wagner hallgatása közben, de megtudhatjuk azt is, hogy miért szerez valaki fanfárt a személyi jövedelemadó bevallásának márciusi határidejére, vagy, hogy melyik zeneszerző írta a feleségének egy cseppet álszerényen, hogy “Hibátlan hangszerelés, a zenekar kitűnő. Röviden: remek fickó vagyok és egy kicsit meg vagyok elégedve magammal”. Ráadásul a modern technológiának hála már nem kell idegesítően szétsuttogni a zenekart, feliratban érkeznek a fontos, vagy éppen érdekes információk.

Vagyis Index és komolyzene, szerda este fél nyolctól élőben kísérleti adás itt a cikk végén található playerben, vagy a Facebookon . Felvételről pedig egészen addig, amíg valaki meg nem énekli egy slágerben. A szakkommentár csak a Facebookról lejátszva látható, az élő adás kommentjeiben.

Miért lát gyerekrajzokat az Indexen?

2017. november 20., 10:13 Módosítva: 2017.11.20 14:26
295

Hétfőn sok cikkünk címlapképe gyerekrajz lesz. Hogy miért? Mert ma van a gyermekjogok világnapja. Az Index és az UNICEF közös kezdeményezésére ezért ma délelőtt 10–12 éves iskolásokat látunk vendégül a szerkesztőségben. Arra kértük őket, hogy ezen a délelőttön ők rajzolják meg a képeket a cikkeinkhez.

Az UNICEF Gyerekhang program keretében a gyerekek ezen a napon átveszik a felnőttek szerepét a médiában, az üzleti életben, a sportban, hogy felhívják a figyelmet a gyerekek jogainak fontosságára. A gyerekeknek joguk van ahhoz, hogy az őket érintő kérdésekről információkhoz jussanak, hogy a számukra fontos kérdésekről véleményt nyilvánítsanak, hogy az őket érintő döntésekben részt vegyenek, és nekünk, felnőtteknek kötelességünk, hogy meghalljuk ezeket a gyerekhangokat.

A szerkesztőségünkbe érkező gyerekeknek röviden összefoglaljuk az érkező hírek lényegét. Amelyik érdekli őket vagy amelyikben fantáziát látnak, ahhoz ők rajzolhatják meg a címlapképet. Semmi egyéb instrukciót nem adunk nekik, épp az érdekel minket, hogyan látják ők a közvéleményt foglalkoztató híreket. A gyerekek életkorára való tekintettel természetesen pártpolitikai, erőszakos vagy szexuális tartalmú cikkeket nem illusztráltatunk velük.

A gyermekjogok világnapja alkalmából a felnőttek számos magyar helyszínen adják át a terepet a gyerekeknek. Az ORFK Teve utcai székházában ma kisgyerekek rendőregyenruhában beülhetnek a rendőrfőkapitány székébe. A Néprajzi Múzeumban lesz a rendezvénysorozat hivatalos megnyitója, itt adják át a 7–18 éves gyermekeknek meghirdetett alkotópályázat díjait. A gyerekek ellátogathatnak az Országos Levéltárba, a svéd nagykövetségre és a Parlament felsőházi termébe is, ahol Tóth Fanni, az UNICEF Magyarország fiatal nagykövete mondja el a fiatalok november 20-i üzenetét. Az oktatási jogok biztosa hivatalában számol be a gyerekeknek a beérkezett panaszokról, a gyerekek pedig ajánlást fogalmaznak meg neki a gyerekjogok helyzetéről.

Ezenkívül sok más helyszínen, színházakban, sportegyesületeknél, cégeknél, állami szervezeteknél, az államigazgatásban, a tűzoltóságtól a Fradiig zajlanak hasonló események. Mindezekről és a globális kampány eseményeiről, résztvevőiről folyamatos tudósítást olvashatnak az UNICEF Magyarország Facebook- es weboldalán. Az egész világon zajló programsorozatban részt vesz többek között David Beckham, Katy Perry, Millie Bobby Brown, Hugh Jackman, továbbá államelnökök, miniszterelnökök, világszervezetek vezetői. 

Az UNICEF-et (United Nations International Children's Emergency Fund, azaz az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapját) 1946-ban hozta létre az ENSZ Közgyűlése, hogy segítsen a II. világháború utáni Európában fagyoskodó, éhező és beteg gyerekeken, akiknek a háború borzalmait, a bombázásokat, a frontok többszöri áthaladását kellett túlélniük. Ma az ENSZ szakosított szervezete. Az UNICEF tevékenységét 1965-ben Nobel-békedíjjal ismerték el.

Itt az Index angolul!

2017. október 6., 15:20 Módosítva: 2017.10.07 23:43
2144

Akár büszkék is lehetnénk rá, hogy az online fordítóprogramok egyelőre képtelenek megbirkózni a magyar nyelv jelentette kihívással, pláne a mai beszélt magyar nyelv fordulataiban bővelkedő Index-cikkek szövegével (az elírásainkról nem is beszélve). Azonban amikor éppen magyarul nem beszélő ismerőseinknek próbáljuk vért izzadva elmagyarázni, hogy mi és miért is történik Magyarországon, gyakran vágyunk rá, hogy pár fontos Index-cikk tisztességes angol fordításban is hozzáférhető legyen. Same in English, ugye.

Hát most azok lesznek. Az Index angol nyelvű rovatát azért hoztuk létre, hogy az egzotikus nyelvünket nem beszélők is első kézből tájékozódhassanak a fontosabb magyarországi fejleményekről. Az összes anyagunkat nem csak nem tudjuk, de értelmetlen is lenne lefordítani, mivel ilyen mélységben a hazai közélet még a magyar anyanyelvű hírfüggőket sem érdekli. De ha valakit szeretne képbe helyezni, irányítsa hozzánk, mert a fontosabb cikkeinket, elemzéseinket mostantól vagy azonnal, vagy pár napos átfutással rendszeresen lefordítjuk angolra, és a fordításokat belinkeljük az eredeti anyagokba. Mi több, egy csomót már le is fordítottunk.

Az angol nyelvű cikkeinknek ez a gyűjtőoldala: itt csekkolhatja, hogy valami megjelent-e már angolul, és a linket elküldheti azoknak, akikről feltételezi, hogy szívesen olvasnának jó cikkeket Magyarországról.

Elindult az Index új címlapja, amin csak videók vannak 🎥🎥🎥

2017. június 7., 11:25 Módosítva: 2017.06.07 22:59
46

Türelmetleneknek: a lényeg 30 másodpercben

De mégis miről van szó?

Sok olvasó nem akkor nézne meg egy jó videót, amikor megjelenik, hanem amikor végre nyugodtan ideje jut rá:

De a lényeg, hogy most ebben segítünk azzal, hogy ha megnyitod az index.hu/video vagy az indexvideo.hu oldalt, vagy egyszerűen csak az Index kezdőoldalán ráklikkelsz a videórovatra

egy saját, állandóan frissített, válogatott, kézművesen szerkesztett, organikus videós oldalt találsz.

A frissek és a kedvencek

A friss videókon túl itt egy helyen megtalálod a Bakancslistákat, az aktuális bonyolult témákat röviden elmagyarázó egyperces videókat, a Stenk zenei videóit, a főzős videóinkat, Hégető Honorka-díjas szociofilmjeinket, és rendszeresen válogatunk majd neked kedvenc portréinkból (Bálint Gazdától Menyuson át Fa Nándorig), sőt, egyéb kedvenceinkből a Milyen Feri?-től a vasárnapi boltbezárástól síró kollégákon át az elinduló tankig meg a metrófutásig — csupa olyat, amit mindenképp látnod kell, ha eddig kimaradt, vagy amit jó újranézni, ha régen láttad.

Az Indexvideó elmúlt bő tíz évében több mint 8000 videót forgattunk. Van köztük személyes kedvenced? Írd meg a hello@indexvideo.hu-ra, kirakjuk azt is!

Készen állsz? Klikkelj!

VAGY

Ahogy jobban szereted.

Eldőlt, Tóth-Szenesi Attila lesz az Index főszerkesztője

2017. május 17., 14:22 Módosítva: 2017.05.18 09:07
14

Kevesebb mint egy nap alatt meglett a 90 százalék fölötti részvétel a szerkesztőségi szavazáson, amire azért volt szükség, mert a távozó Dudás Gergely helyére főszerkesztőnek felkért Tóth-Szenesi Attila az újságírók támogatását is maga mögött akarta tudni. 85 ember szavazott, a voksok mindegyike támogató volt, ami tegyük hozzá, még Észak-Koreában is szép eredmény lenne.

Ahogy a Kreatív írja, "'ezzel eldőlt, hogy június elsejétől Tóth-Szenesi Attila irányítja a legnagyobb magyarországi non-fiction portált. Az eddigi politikai rovatvezető az oldal történetének ötödik főszerkesztője".

Június 1-től új főszerkesztő vezeti az Index.hu szerkesztőségét

2017. május 16., 16:30 Módosítva: 2017.05.17 09:17
529

Tóth-Szenesi Attilát kérte fel az Index.hu Zrt. június 1-jétől a főszerkesztői teendők ellátására, miután Dudás Gergely bejelentette: május 31-gyel távozik az Indextől. Tóth-Szenesi Attila, aki jelenleg a politikarovat vezetője, elfogadta a felkérést, de az Index hagyományai szerint a ma délutáni szerkesztőségi bejelentésen bizalmi szavazást kért a kollégáitól.

„A pár héttel ezelőtti tulajdonosváltás egyszerre jelent kicsit szerencsétlen és könnyen félremagyarázható hátteret a hosszabb ideje fontolgatott döntésemnek, illetve egy új fejezet lehetőségét a szerkesztőségnek is. Amihez én nagyon sok sikert kívánok, de az elmúlt időszakban – bármekkora közhely is –  új kihívások már jobban eluralták a gondolataimat, mint az Index, így pedig nem lehet egy mégolyan jó csapatot sem vezetni. Csodálatos 13 év volt, nagyon köszönöm mindenkinek, akivel együtt dolgozhattam” – kommentálta távozását Dudás Gergely.

Dudás Gergely 2013-tól irányította a Indexet főszerkesztőként, korábban gazdasági újságíróként, később a gazdaságrovat vezetőjeként, majd főszerkesztő-helyettesként is dolgozott a lapnál. „Dudás Gergely több mint 13 évet töltött el az Indexnél. Köszönjük Gergelynek a rengeteg munkát, energiát, ami nélkül az Index ma nem lehetne Magyarország legmeghatározóbb hírforrása. Sok sikert kívánunk neki a jövőben” – hangsúlyozta Pusztay András lapigazgató.

„Az Index marad, ami volt: független, szórakoztató, megbízható és hiteles hírújság – mondta Tóth-Szenesi Attila. – Olyan vezetője szeretnék lenni az Indexnek, aki továbbra is részt vesz a napi szerkesztésben.”

Tóth-Szenesi Attila lassan hét éve vezeti az Index politikarovatát. Nem csak szerkesztőként jegyzik, riportjaiért Minőségi Újságírásért díjat is nyert. 2004-ben nagy vihart kavart az MSZP zárt kampányértekezletén elhangzottakról beszámoló cikkével, ahová álbajusszal, inkognitóban jutott be, 2006-ban pedig Slobodan Milošević temetéséről és a válaszút elé kerülő Szerbiáról írt riportsorozatot.

2011 óta az Index politikarovatának vezetőjeként a magyar online sajtó legolvasottabb bel- és külpolitikai rovatát építette fel és irányítja. A rovatvezetés mellett rendszeresen ír cikkeket az ország minden tájáról és a határon túlról – például Mészáros Lőrinc horvát futballcsapatáról. A 2014-es választások után vidéki riportsorozatban mutatta be az elfelejtett alapkőletételeket, a kampányban beígért, de soha el nem készülő tornaterem- és uszodafejlesztéseket.

Az újságírás mellett pár évig szerkesztőként is dolgozott az Alexandra Könyvkiadónál, 2004-ben pedig Baróti Lajosról, a magyar válogatottat négy világbajnokságra kijuttató egykori legendás szövetségi kapitányról írt könyvet.

Mutassa meg, milyen jó ügynöke a háttérhatalomnak!

2017. május 4., 07:25 Módosítva: 2017.05.04 18:36
686

Amióta az Index kiadta a Viber csetprogramban használható gyíkemberes matricacsomagját, két kérdést kapunk meg rendszeresen: hogy mikor lesz ilyen Facebook Messengeren, és hogy elérhetők-e ezek a matricák fizikailag is létező, kézzelfogható, akárhová kiragasztható formában. A válasz pedig az, hogy egyrészt hamarosan, másrészt nanáhogy. Legyártottunk a matricákból pár száz négyzetméternyit, és most szétosztogatjuk a háttérhatalom legkiválóbb ügynökei között.

A háttérhatalmi matricacsomaghoz roppant egyszerűen juthat hozzá: csak bizonyítania kell, hogy ellenáll a média, a politika, a tudomány és a józan paraszti ész sátáni agymosó hadjáratának. 11 egyszerű kérdéssel teszteljük, hogy ön tényleg felébredt-e már az évszázados elnyomás hazugságmátrixából. Annyi lesz a dolga, hogy a helyes válaszok betűjeleit egymás mögé illeszti, mögé írja, hogy @mail.index.hu, és az így kapott emailcímre elküldi azt a postai címet, ahová a csomagot kérni szeretné. Tehát ha úgy gondolja, hogy minden kérdésre az a. válasz a helyes, az aaaaaaaaaaa@mail.index.hu címre kell írnia. De nem az lesz a helyes.

“Micsodaaaa, hogy adjam ki csak úgy a postai címemet?!” - gondolja most ön. Most pedig ezt: “A fenébe is, az utóbbi időben sokat fejlődött az interneten keresztüli gondolatolvasás technikája”. Vegye fel hát gyorsan az erre a célra rendszeresített alufólia csákót - most már nem tudjuk, mire gondol, becsszó! -, és jusson eszébe, hogy valójában bárki címét megadhatja, akit meg akar lepni egy csodálatos gyíkemberes matricacsomaggal. Akár azt is, hogy Soros György, Purgatórium-alsó, postafiók 666. De ezt inkább ne adja meg, mert neki már úgyis van ilyenje. Ha túl nehezek lennének a kérdések, nyugodtan használjon Google-t, elvégre az is a gyíkemberek műve.

Tovább

Gyíkembereket bérelt fel az Index

2017. március 23., 15:17 Módosítva: 2017.03.23 22:32
421

Lehet persze mindenért a menekültválságot hibáztatni, de ugye tudjuk, ki áll a menekültek mögött. Vagy inkább Tudjukki. Persze vannak még olyanok, akik azt hiszik, hogy Soros György mozgatja a szálakat, de azért azok, akiknek van szemük a látásra, már tudják: Orbán Viktor is csak azért támad neki a vén tőzsdegurunak, mert nem mer ujjat húzni azokkal, akik valójában keverik itt a lapokat. Azokkal, akiknek Soros György is bokacsattogtatással köszön, és közben tisztelettudóan lesüti a szemét. 

Igen, mi most le merjük írni, ki tudja, meddig lesz elérhető ez a cikk: a gyíkemberek állnak a magyarságot, a nyugati civilizációt és az egész emberiséget megnyomorító háborúk mögött. Ha felnézel a szikrázó eget összekarcoló kondenzcsíkokra, tudd, hogy éppen a gyíkemberek szórják a chemtrailt! Ha bezuhan a forint, na, abban is gyíkemberek keze van! Elfogyott a zsírszegény tej a sarki közértben? A gyíkemberek itták meg!

Na, de vajon ki olyan bátor, hogy egyenesen Soros György szemébe röhögjön azzal, hogy legközelebb egy gyíkemberrel köszön be a haveroknak a Viberen? Merthogy az Index most kiadott egy sticker packet, vagy mondjuk digitális matricagyűjteményt, amin a háttérhatalom képviselőivel zárhatjuk rövidre a beszélgetéseinket a Viberen.

Nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk: ez egy együttműködés része, na nem a háttérhatalommal, hanem a Viberrel. A Magyarországon népszerű csevegőplatformon az Index nemrég publikus chatet nyitott (amire itt tud feliratkozni), ahol a legfontosabb hírek mellett a szerkesztőség vitáiba is bele lehet nézni, de van a platformon chatbotunk is, ami személyre szabott híreket dobál annak, aki erre vágyik.

Sőt, a Viber ikonja ezentúl bekerül az Index oldalain a share gombok közé, vagyis egyetlen könnyed mozdulattal oszthatjuk meg a legújabb Soros-méltató cikkeinket az erre fogékony rokonokkal, barátokkal, üzletfelekkel.

Mi az alufólia sisakban rettegő gyíkemberrel szoktunk beköszönni, de bárki kiválaszthatja a saját kedvencét. Egyelőre. Amíg meg nem érkezik a háttérhatalom iránymutatása.

Már Facebook Messengeren is ott van az Index

2017. március 23., 13:02 Módosítva: 2017.03.24 14:04
154

Megígértük, úgyhogy küldjük a nótát. Az Index 443 ezer Facebook-rajongójának, köztük is különleges szeretettel Kövesiné Bátkai Alíznak és kedves családjának Tiszacsermelyre. Mától ha nem is él, de már működik az Index chatbotja a Facebookon, közelebbről a Messengernek nevezett különálló platformon. A kék szövegbuborékban fehér villám, tudják, ott rögtön a számológép meg a naptár app mellett a telefonon.

Attól persze nem kell félni, hogy életre kell, mint a Skynet, és rakétákat dob a NATO-tagállamokra, de ha jól állítják be, minden délután elküldi majd, hogy milyen fontos híreket és érdekes cikkeket hagyott ki csak azért, mert a munkával volt elfoglalva.

Vagyis arra ugyan még ne számítson, hogy az Index botjával elcseveghet a gyereknevelésről, de a cél nem is ez, hanem hogy ott legyünk, ahol ön. Szeretnénk, ha mindössze egyetlen klikkre vagy swipe-ra lennének az Index cikkei attól, ahol amúgy vitázik, flörtöl, receptekről beszélget, vagy éppen az esti sörözést szervezi.

Az Index chatbotja éppen ezért a chatfelületen parancsra híreket küld – sőt, ha kitölti rövid kérdőívünket, akkor napi összefoglalót is kaphat tőlünk, amit ráadásul személyre szabunk önnek, hogy tényleg csak azt kelljen elolvasnia, ami fontos, és még érdekli is. Elég csak beírnia egy témát, ami éppen érdekli önt, legyen az Trump vagy éppen a kéktúra, és a bot máris köpi a legfrissebb, releváns cikkeket.

A bot nemcsak Messengeren, de Viberen is elérhető – itt az Index szerkesztőségének publikus csetelését is követheti, amiből megtudhatja, hogy mégis mit gondolunk mi azokról a hírekről, amiket éppen akkor írunk, de időnként arról is értesülhet, ha kitör a tavasz, vagy elfogy a kávé a szerkesztőségben.

A chatbot fejlesztését a Talk-A-Bot fejlesztőcég végzi, ráadásul folyamatosan új funkciókkal látják el, vagyis egyre okosabb lesz. Nemsokára már a breaking eseményekről is tud majd szólni.

A bottal pont úgy beszélgethet, mint a barátjával, anyósával, szeretőjével, legfeljebb kicsit kevesebb szót ért, és kevésbé sértődékeny a helytelen szmájlihasználatra. Ellenben mindig azonnal válaszol. Ráadásul a Messengeren és a Viberen is elő tud csalni egy menüt, ahol a legfontosabb parancsokat találja, ha nem lenne éppen csevegős kedvében. Emellett a szerkesztőségnek is ugyanúgy tud üzenni, mint eddig, csak a menüből válassza ki az „Üzenet az Indexnek” parancsot, és amit azután ír, azt már az újságírók is látni fogják. Természetesen képet és videót is küldhet nekünk.

Ja, és még valami: a legegyszerűbb, ha annyit ír, hogy „mizu?”, és a bot már sorolja is a híreket, de ha arra is van válaszunk, ha azzal nyit, hogy „te hülye fasz”.

Vagyis nincs most más dolga, mint ide kattintani, és annyit mondani: „Helló, mik a hírek?”

Ha mobilozik, és inkább a Viberen kérdezné meg, hogy mizu, na, akkor erre a linkre kattintson.

Az Indexszel is beszélgethet a Viberen

2017. március 22., 19:44 Módosítva: 2017.03.22 19:44
1

A Viber csevegőappból közösségi médiává szeretne válni, és az átváltozásban segíti az Index is. Ezentúl a nyilvános fiókunkat bárki követheti, sőt mondunk jobbat is: Chatbotot indít az Index, először csak a Viberen, de hamarosan újabb platformokon is. Részletek itt olvashatóak!

Megváltoztunk picit, mint a tartalomfogyasztási szokások

2017. március 22., 19:44 Módosítva: 2017.03.22 19:44
1

Megnyitjuk az Index-aktákat, a címlap mellé kap két másik lehetőséget is a hírhabzsolásra. Soha ennyire nem volt még egyszerű tájékozottnak tűnni! Új lett a fejlécünk, és lett még egy címlapunk azoknak, akik ritkábban érnek rá fontos híreket olvasni, esetleg munkaidőben van jobb dolguk is, minthogy azt nézzék, mikor írjuk már meg, milyen hülyeséget mondott a Mokkában Pataki Attila. Részletek itt.

Rovatok