Index Vakbarát Hírportál

Rendezze meg saját Star Warsát, Mátrixát!

2010. szeptember 1., szerda 12:08 | tizenhárom éve frissítve

Születésnapra, karácsonyra, nemzeti ünnepre ideális ajándék egy saját rendezésű Star Wars vagy egy Mátrix, az ünnepelttel, esetleg Szent István királlyal a főszerepben. Bénáknak is menni fog!

Mindig arra vágyott, hogy Orbán Viktort végre hozzá méltó szerepben, jediként lássa? Elégedetlen Lendvai Ildikó publikus imidzsével? Szeretné instruálni Zagyva György Gyulát, amint éppen Neót veri? És mit szólna egy saját Agent Schmitthez?

Mindezt pillanatok alatt megvalósíthatja a JibJaben, a digitális üdvözlőkártyákra és vicces videóüzenetekre szakosodott szájton. A Mátrixot négy szereplővel – Neo, Trinity, Morpheus és Smith ügynök – lehet eljátszatni úgy, hogy az egyes szereplők arcát a rendező tetszőlegesen kiválasztott képekkel helyettesíti. Elég a fotókat feltölteni, online méretezni és kijelölni a száj vonalát, hogy beszéd közben rendesen mozogjon, aztán már kész is a The Latex, a közepesen vicces, de ajándéknak kiváló Mátrix-parafrázis. Az elkészült film beágyazható, megosztható linkje emailben elküldhető, de a letöltés 5 dollárba kerül.

Ugyanez eljátszható a Csillagok háborújával is, amiben a kiosztható szerepek: Luke Skywalker, Han Solo, Leia hercegnő és Lando Calrissian, esetünkben Orbán, Schmitt, Lendvai és Zagyva.

Bónuszként itt egy saját Star Wars by Etele az Index vasárnapi metálos munkatársaival. Ha csinálnak sajátot, kommenteljék be nyugodtan. Jó szórakozást!

Update:

A JibJab egy panaszos levélre hivatkozva a cikk megjelenése után nem sokkal törölte rendszeréből a cikkbe ágyazott Mátrix-videót. A döntést a szólásszabadságra és a szabad felhasználásra hivatkozva megfellebbeztük; a fellebbezést elfogadták. Íme a négy új alkotás:

Rovatok