Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták a szivárogtató Google-alkalmazottat

2010. november 11., csütörtök 16:08

Példát statuált a Google, kirúgta azt az alkalmazottat, aki eljuttatta a sajtónak a tízszázalékos fizetésemelésről és a karácsonyi prémiumról szóló vezérigazgatói körlevelet.

Nem sokáig örülhetett az ezerdolláros bónusznak és a tízszázalékos fizetésemelésnek az a Google alkalmazott, aki kiszivárogtatta a sajtónak a cég terveit. Több forrás is megerősítette a CNN Moneynak, hogy az illetőt elbocsátották.

A Google vezérigazgatója, Eric Schmidt kedd késő délután küldött egy körlevelet, melyben közölte a jó hírt beosztottjaival. Január elsejétől mindenkinek a fizetése tíz százalékkal magasabb lesz, valamint kapnak karácsonyi prémiumot is. A levél másolata eljutott a sajtóhoz is, elsőként a Business Insiderhez, majd a Fortune magazinhoz.

A hírek megjelenése után néhány órával újabb körlevelet kaptak az alkalmazottak, melyben közölték velük, hogy megválnak attól a munkatárstól, aki kiszivárogtatta a Google bőkezűségét. A cég szóvivője nem kívánta megerősíteni az esetet.

A cég nem szokta a belső ügyeket kommentálni és nem gondolom, hogy a prémiumok kérdése fontos lenne a cég jövője szempontjából – áll a szóvivő közleményében.

Rovatok