Index Vakbarát Hírportál

Ötszörös forgalom az ingyenes szállítási napon

2010. december 21., kedd 12:54

Sikeres volt az Ingyen Szállítás Nap, bár sok kereskedő attól félt, hogy erre a napra készülnek a vásárlók és előtte, illetve utána nem vesznek semmit.

December 16-án 241 webáruház részvételével rendezték meg az első magyarországi Ingyen Szállítás Napot. A résztvevők webáruházak forgalma átlagosan 5,63-szor volt nagyobb, mint egy normál decemberi napon. Száz látogatóból 4,5 vásárolt.

Az Ingyen Szállítás Napot először Amerikában rendezték meg 2008-ban. Azóta szerte a világon egyre több ország csatlakozott a kezdeményezéshez.

Itthon a webáruházak 91 százaléka elégedett volt a december 16-i forgalmával. Egy pár kivételtől eltekintve a többség jövőre is részt venne ezen az eseményen. Sőt, 88 százaléka a kereskedőknek részt venne az év közben rendezett akciókon is.

Sok kereskedő félt attól, hogy erre a napra rákészülnek az emberek és előtte, illetve utána nem lesz forgalom a webáruházukban. Ennek pont az ellenkezője történt. Az eseményt közvetlenül megelőző nap kivételével a webáruházak forgalma és árbevétele nemhogy csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, növekedett. Sok áruház arról számolt be, hogy december 16-a után magasabb forgalom állandósodott.

Rovatok