Index Vakbarát Hírportál

Az Apple megint tévedett a bírósági anyagban

2011. augusztus 20., szombat 10:10

A napokban az Apple Hollandiában is beperelte a Samsungot, a hágai bíróságon benyújtott panaszában azt kérik, hogy a Galaxy egész termékvonalát tiltsák be Európában. Ebbe beletartozik a Galaxy Ace, Galaxy S, Galaxy S II okostelefonok, a Galaxy Tab 7 és Galaxy Tab 10.1 tabletek.

A beadványnak azonban van egy kis szépséghibája, a hírek szerint ezúttal sem pontos képeket adtak be a bíróságnak. Annál a résznél, ahol az Apple az iPhone 3G és a Samsung Galaxy S telefonok túlzott hasonlóságáról beszél, hamis képet csatoltak.

Ez nem az első alkalom, ahogy az Apple átméretezi a konkurens termékét, néhány nappal ezelőtt az egyik holland újság, a Webwereld szerezte meg a bírósági fotókat, melyeket a Galaxy Tab 10.1 hasonlóságát voltak hivatottak mutatni. Azokról kiderült, hogy nem pontosak, kisebbnek és szélesebbnek mutatják a Samsung tabletjét, hogy jobban hasonlítson az iPadre.

A mostani beadványban hasonlóan járt el az Apple, de ezúttal a Galaxy S okostelefont kicsinyítette le. A Galaxy S 122,4 x 64,2 mm, az iPhone 3G 115,5 x 62,1 mm, a képeket mégis úgy tűnik, mintha egyforma nagy lenne a két mobil. A szövegben azonban az Apple is elismeri, hogy vannak apró eltérések, például a mobilok mérete. Kérdés, hogy a képeket akkor miért nem jelzik ez az apró eltérést.

Rovatok