Index Vakbarát Hírportál

Elkapkodták a HP Touchpadet

2011. augusztus 22., hétfő 15:53

Miután a Hewlett-Packard bejelentette, hogy kiszáll a pécégyártásból, és a jövőben a szoftverre és az azzal kapcsolatos szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt, a kereskedők igyekeznek gyorsan megszabadulni a raktáron levő HP gépeiktől. A leglátványosabb akciót az ausztrál Harvey Norman áruházlánc jelentette be: az eredeti 500 dolláros ár helyett 100-ért szórták ki a HP Touchpad-készleteiket.

A táblagép Amerikában júliusban jelent meg, de az ausztrál premier csak a múlt héten volt. A gép jövője nem csak azért elég borús, mert az első tesztek eléggé lehúzták, de azért is mert a webOS operációs rendszer fut rajta, aminek a támogatását és további fejlesztését szintén leállította a HP. Ezzel gyakorlatilag halálra ítélte a gépet, amire akkor sem jelent meg sok külső fejlesztésű alkalmazás, amikor még nem hagyták magára az operációs rendszert.

Az ausztrál üzletlánc tagjai előtt nyitáskor több száz fős sorok várakoztak, és a cég jelentése szerint egy óra alatt el is fogyott a teljes készletük. Délután tömegével tűntek fel a Touchpadek ausztrál eladóktól az Ebayen és hasonló online bolhapiacokon. A siker nyomán több bolthálózat is hasonló akciókkal próbálkozik HP notebookokkal, asztali pécékkel és monitorokkal.

Rovatok