Index Vakbarát Hírportál

Haszna is van végre a Google +1 gombjának

2011. augusztus 25., csütörtök 15:39

A Google júniusban vezette be mindenki számára a +1 gombot. A +1 gombokat ki lehet tenni a weboldalakra, és hasonlóan a Facebook like gombjához, egy kattintással jelezhetik a felhasználók, ha tetszik nekik az adott, poszt, cikk, kép vagy videó.

Illetve majdnem hasonlóan a like-hoz, mert az, hogy valaki +1-et nyomott egy posztra, nem jelent meg sehol, csak az adott poszt alatt.

Június végén a Google megnyitotta a Google Plust is, mely a cég közösségi szájtja, a Facebook riválisa szeretne lenni. Akkor sokan azt gondolták, hogy végre van értelme a +1 gombnak az oldalakon, ha valaki pluszegyel valamit, akkor az biztos megjelenik a megosztásai között és az ismerősei láthatják. Nem így történt. Illetve egy külön kategóriában megjelent a Google+ alatt, de azt senki nem nézte.

Egészen mostanáig várni kellett arra, hogy a +1 gomb megjelenjen a hírfolyamban, a Google ezt csak most tette lehetővé.

A +1 gombot megnyomva a felhasználó választhat egy olyan opciót is, hogy megosztás Google+-on, ki kell választani a kört, mellyel meg akarja osztani az adott tartalmat és mehet is. A lehetőséget folyamatosan vezetik be a felhasználók között, így elképzelhető, hogy ebben a percben még nem mindenki tud megosztani.

Rovatok