Index Vakbarát Hírportál

Februárban jön a Windows 8 bétája

2011. december 2., péntek 16:25

Ellentmondásos hírek keringenek a Windows 8 nyilvános bétájának a megjelenéséről. Egy hete arról pletykált a Winrumors hírportál, hogy a Microsoft új operációs rendszere a januári Consumer Electronics Show egyik szenzációja lesz, a TNW friss híre szerint azonban csak február végén lesz a bemutató.

Ellentmondásos hírek keringenek a Windows 8 nyilvános bétájának a megjelenéséről. Egy hete arról pletykált a Winrumors hírportál, hogy a Microsoft új operációs rendszere a januári Consumer Electronics Show egyik szenzációja lesz, a TNW friss híre szerint azonban csak február végén lesz a bemutató.

Azt persze a TNW sem tudja, hogy mi lesz benne a bétában. A jelenleg elérhető fejlesztői verzióból sok fontos funkció hiányzik, például nincs benne beépített emailkliens. A híroldal szerint még a Microsoft is bizonytalan a bétában megjelenő funkciókkal kapcsolatban, és úgyis a projektben részt vevő mérnökök döntik el, hogy a munkájuk készen áll-e a nyilvános megmérettetésre.

Amputált karok

A ZDNet is megszellőztetett egy nagyon jelentős változást. A Microsoft a mai okostelefonokban és táblagépekben használt ARM csipekre is kiadja a Windows 8-at, ám a korábbi hírekkel ellentétben ezen a rendszeren nem futnak majd a hagyományos asztali szoftverek. Ha igaz a hír, akkor a Microsoftnak két teljesen eltérő rendszere lesz.

Az ARM-alapú kütyükön a multimédiás funkciókon és az egyszerű használaton lesz a hangsúly. Ezzel szemben az x86-os (Intel vagy AMD) eszközök célja a kompatibilitás biztosítása, vagyis az, hogy a vállalati felhasználók meglévő szoftverei ugyanúgy működjenek, mint a korábbi Windowsokon.

Rovatok