Index Vakbarát Hírportál

Banktitkot sértett egy magyar mikroblog

2012. január 4., szerda 13:02

Kibontakozóban van az első magyar mikroblogbotrány. Egy bank vezető jogtanácsosának barátnője közzétette annak privát üzenetét Rudolf Péter végtörlesztéséről. A nyilvánosságra került üzenetben a Beugró című műsor említése miatt a monogramból egyértelműen be lehetett azonosítani az ismert színészt.

„Képzeld, a színész RP végtörlesztése problémás, és hozzám került. Most bosszút állok a Beugróért!”.

A barátnő ráadásul nagyon szerencsétlenül kommentálta a banktitkot sértő bejegyzést:

„Így mennek a dolgok, ha az ember fiúja egy hazai nagy banknál vezető jogtanácsos.”

Mivel a Tumblrt rengeteg újságíró olvassa, a hírre hamar lecsapott a bulvársajtó. A bejegyzést ugyan gyorsan törölték, viszont addigra már többen átvették, így bárki könnyen megtalálhatta. A Bors megkereste Rudolf Pétert, aki nem akart nyilatkozni az esetről. Az érintett bank vizsgálja a történteket, az ügy komolysága miatt a malőr akár a jogtanácsos állásába is kerülhet. (UPDATE: Szerda délutáni információnk szerint felmondtak a bank alkalmazottjának.)

Pózolás és egyéb munkahelyi információk

Nem egyedi a mostani eset: Amerikában már minden hétre jut egy-egy blogja miatt elbocsátott alkalmazott, és kevesebbet ugyan, de azért itthon is szép számmal találunk belőlük. A konkrét üzleti titkok publikálása mellett talán a szexista bejegyzésekkel összefüggő kirúgások a leggyakoribbak.

A leghíresebb talán a Delta Airlines pózoló stewardessének ügye: a vezetésnek nem tetszett, hogy a nő a cég egyenruhájában kellette magát a repülőgépeken. Van aki ennél is tovább ment, munkahelyi szexélményeit közölte a webbel.

Az esetek sosem fekete-fehérek, általában a blogger és a munkáltató teljesen máshogy látja a történteket. Például a blogger szerint csupán a munkatársa jó alkatára tett megjegyzést, a munkáltató viszont pornóblogot és üzleti titkokat talált.

Rovatok