Index Vakbarát Hírportál

Karácsonyra kapható lesz Marty McFly légdeszkája

2012. február 24., péntek 11:07

Idén karácsonyra kapható lesz Marty McFly légdeszkája, ami a Vissza a jövőbe második részének megjelenése óta az egyik legjobban kívánt tárgy geek körökben. A Mattel fogja gyártani, ha lesz elegendő megrendelés hozzá.

Mielőtt a szívünkhöz kapnánk és a pénztárcánk után nyúlnánk: ez nem pont az a deszka, csak egy 1:1-es replika, lebegni ugyanis nem tud. Ennek ellenére elég drága az előállítása, így a Mattel úgy döntött, csak akkor vág neki a gyártásnak, ha lesz elég előrendelés.

Az előrendeléseket március 1-20 között lehet leadni, a kiszállítást év végére, 2012. november-december környékére ígéri a játékgyártó cég. Az árát még nem hirdették meg, de jövő csütörtökig van még idejük.

Lebegő gördeszkák

Nem ez az első alkalom, hogy a légdeszka megihlet fejlesztőket, tavaly novemberben mutattak bevalódi, működő lebegő gördeszkát a párizsi Diderot Egyetemen. A MagSurfnek keresztelt deszka néhány centiméterrel a felszín felett lebeg és mágneses sín felett tudja szállítani az embereket.

Nils Guadagin francia művész is megalkotta saját légdeszkáját. Ez egy helyben lebeg és nagyjából 2,26 kilogramm súly tud megtartani.

2015

A Vissza a jövőbe trilógia jövőben játszódó második része a premier óta izgatja az emberek és gyártók fantáziáját. Szeptemberben például a Nike elkészítette Marty McFly önbefűzős cipőjének másolatát. Elég borsos áron lehetett hozzájutni a cipőkhöz, de a gyűjtőknek ez nem volt akadály.

Rovatok