Index Vakbarát Hírportál

A Samsung gyártja az iPad kijelzőit

2012. március 14., szerda 10:25

A Samsung gyártja az új iPad kijelzőit, mert az Apple nem volt megelégedve az LG és a Sharp által gyártott kijelzők minőségével. Az új tabletet március 16-tól lehet megvásárolni. Az új megállapodás kiszélesíti az Apple és a Samsung közötti partnerséget, mivel jelenleg a dél-koreai cég gyártja az iPhone és az iPad csipjeit. Annak ellenére ilyen komoly a kapcsolat, hogy a két cég hosszan elnyúló háborút vív egymással szabadalmi ügyek miatt a világ bíróságain.

Az Apple egy hete mutatta be az új iPadet új kijelzővel, gyorsabb processzorral. Retina Displaynek nevezett kijelzőjén sokkal több a pixel, mint az előző verzión, a 9,7 hüvelykes tablet felbontása 2048*1532 pixeles. A több pixel úgy fér el, hogy három mikrométer vastagságú akrilgyanta réteget visznek fel a kijelzőpanelre, hogy elválasszák egymástól a pixel elektródákat és a jelvonalakat.

A kijelzőt úgy kellett megcsinálni, hogy a magasabb felbontás ne menjen az energiafelhasználás és a fényerősség kárára. Ez az, amit az LG és a Sharp nem tudott megcsinálni.

A hírt egyik cég sem kommentálta a négy közül. A hír hatására a Samsung részvényei 2,7 százalékkal emelkedtek, az LG Display papírjai 0,7 százalékot csökkentek, a Sharp részvényei pedig 0,2 százalékkal értek kevesebbet a kereskedési nap végén.

Rovatok