Index Vakbarát Hírportál

Még az idén valami forradalmival áll elő az Apple

2012. április 16., hétfő 18:57

Philippe Starck, a világ egyik legismertebb formatervezője egy francia rádiónak adott interjújában elárulta, hogy az utóbbi hónapokban az Apple-nek dolgozott. Hogy pontosan min, azt nem közölte, csak annyit, hogy az új termék forradalmi lesz, és nyolc hónapon belül, vagyis még 2012-ben bemutatja a cég. Az Apple-t egyébként úgy jellemezte, hogy a titoktartás köré épített vallásos kultusz, ahonnak csak olyan hír szivárog ki, amit a vezetés szeretne. Starck állítása szerint hét éven keresztül havi rendszerességgel találkozott Steve Jobsszal, és konzultált vele designkérdésekben, ami az Apple termékeinél mindig is központi fontosságú volt a fejlesztésekben.

Hivatalosan semmi nyoma nincsen az Apple és a tervező együttműködésének, legfeljebb annyi, hogy 2008-ban exkluzív, és igen drága iPod/iPhone-hangszórókat tervezett a Parrot cégnek: a Zikmu nevű drótnélküli rendszer máig kapható 1600 dolláros áron. A 63 éves francia designer egyébként fogkefétől űrkikötőig (A Virgin Galactic Új-mexikóban épülő Spaceport America bázisa), és sörösüvegtől luxusjachtokig mindent tervezett már, és nem áll távol tőle a kütyük világa sem, éppen a nagy konkurens Microsoftnak tervezett nemrég optikai egeret

A pletykák szerint Starck az Apple régóta híresztelt tévéjén dolgozott a céggel, erre utalhat a forradalmi jelző is. Steve Jobs ugyanis az életrajzi könyvéhez felvett rengeteg interjúban egyetlen Apple-terméket nevezett forradalminak: egy soha meg nem valósult tévé terveiről áradozott így. A forradalmisága állítólag a soha nem látott, egyszerű kezelhetőségben rejlett volna. Jony Ive-ról, az Apple legendás designeréről is az a hír terjedt el idén januárban, hogy egy 50 hüvelykes Apple-tévé prototípusán dolgozik titokban a tervezőstúdiójában.

Rovatok