Index Vakbarát Hírportál

Helyreállt a Gmail szolgáltatása

2012. április 18., szerda 08:43

Kedden magyar idő szerint késő délután kezdett el akadozni a Google levelezőszolgáltatása, a Gmail. A rendszer hibáját 18 óra 42 perckor ismerte el a cég, azonban nagyjából egy óra elteltével már azt közölték, hogy a problémát elhárították, bár az okáról nem adtak közelebbi információt.

A közlemény szerint a bejelentkezés elérhetetlenné válásával, el nem küldött levelekkel, illetve lassú üzenetfogadással járó probléma a felhasználók kevesebb, mint 10 százalékát érintette, azonban a Gmailt 355 millió ember használja világszerte, így ez a szám még így is magas. Szintént fontos részlet, hogy a szolgáltatást magánemberek mellett a felhő-alapú Google Apps részeként cégek is nagy számban veszik igénybe. A Google fejlesztői a kiadott közleményben arról biztosítják a felhasználókat, hogy továbbrai is rendszereik folyamatos fejlesztésén dolgoznak.

Az ilyen, és ehhez hasonló szolgáltatáskiesések különösen azóta okoznak nagyobb riadalmat, amióta az Anonymous hackercsoport akcióiban előre be nem jelentett célpontok honlapjait bénítja meg, így egy olyan népszerű alkalmazás, mint a Gmail problémája akkor is pillanatok alatt feltüzeli a fórumokat és a közösségi oldalakat, ha a probléma a felhasználók egy-két százalékát érinti mindössze, ráadásul semmi köze a legutóbb a brit titkosszolgálat meghackeléséről hírt adó Anonhoz.

Rovatok