Index Vakbarát Hírportál

A Samsung előrehozta új csipbemutatóját

2012. május 18., péntek 10:55

A Samsung kénytelen volt előrehozni új csipjének bemutatását, hogy megnyugtassa az Apple-rendelések leállásától félő befektetőket. A dél-koreai vállalat részvényeinek értéke nagyot esett arra a hírre, hogy az Apple úgy döntött, japán riválisától, az Elpidától rendel ezentúl DRAM csipeket.

A Samsung a világ legnagyobb DRAM-gyártója, többek között az Apple-t is ő látja el csipekkel. A Korea Times-nak számos meg nem nevezett Samsung illetékes nyilatkozott az új mobilcsippel kapcsolatban, mely ultravékony, alig húsz nanométeres tranzisztorokkal.

Az új csipet állítólag az Apple mobiljaiban fogják használni. Jövő hétfőn mutatták volna be, de ezt előrehozták, hogy megnyugtassák a befektetőket. A jövőben nem csökkentik a mobilcsipek gyártását, nem kell tartani attól, hogy az Apple megszüntetné a partnerséget a Samsunggal.

Elképzelhető, hogy az Elpida kapott új megrendeléseket az Apple-től, amúgy is partnerei a cégnek. De az nem valószínű, hogy az Apple veszélyeztetné az iPhone-ok gyártását azzal, ha hirtelen megválna egy megbízhatóan dolgozó beszállítótól.

Rovatok