Index Vakbarát Hírportál

Megkezdődött az Ipad Mini gyártása

2012. október 4., csütörtök 11:00

A Wall Street Journal értesülései szerint már megkezdődött az Apple hivatalosan be nem jelentett, de régóta pletykált kisméretű táblagépének gyártása; ha ezek az értesülések pontosak, az Ipad Minit a cég ázsiai gyártói készítik. Korábban két forrás is azt állította, hogy a tabletet 7,85 hüvelykes képernyővel szerelték föl, a Wall Street Journal forrásai szerint ezeket a koreai LG, illetve a tajvani AU Optronics gyártja.

Az Apple sosem ismerte el, hogy megcéloznák a héthüvelykes táblagépek piacát, holott ez ésszerű lépésnek tűnne. Az Amazon és a Google olcsó tabletjei, a Kindle Fire és a Nexus 6 roppant népszerűvé váltak az Egyesült Államokban, így érthető, hogy az Apple is részesülni szeretne a sikerből.

Nem a Wall Street Journal az első hírforrás, amely információkat szivárogtatott ki az Ipad Miniről. Korábban egy kínai honlap, a Bolopad mutatta be azokat a képeket, amik állítólag a héthüvelykes Ipad Minit ábrázolják. A fotók tanúsága szerint az eszköz külseje a tízhüvelykes Ipad-modellekére emlékeztet, csupán néhány ponton, például a sztereó hangsugárzók elhelyezésében tér el azoktól.

Rovatok