Index Vakbarát Hírportál

Cáfolta a Samsung, hogy szakít az Apple-lel

2012. október 24., szerda 11:05

Hétfőn írta meg a Korean Times, hogy a Samsung Display szerződést bont az Apple-vel, és a koreai gyártó nem készít több kijelzőt az Apple eszközeihez. A Samsung hamartosan a CNeten hivatalosan cáfolta a lap értesüléseit.

A koreai lap egy megbízható forrásra hivatkozva azt írta, hogy a Samsung teljesen felszámolja az Apple-lel évek alatt kialakított üzleti kapcsolatait, mivel úgy vélik, az új képernyők gyártása számukra már kevésbé jövedelmező, mint a korábbi modellek esetében. A Samsung szóvivője ezt az állítást száz százalékig hibásnak nevezte. „A Samsung Display sosem próbálta meg az Apple-nek szállított lcd panelek kínálatát csökkenteni" - közölte a cég a Cnettel.

Mindezek ellenére az Apple és a Samsung kapcsolata elég viharos: követhetetlen mennyiségű pert folytatnak egymás ellen különböző szabadalmi kérdésekben. Legutoljára az Apple-t kötelezték bocsánatkérésre, mert a brit bíróság szerint amely a Samsung nem sértette meg az Apple érintőképernyős technológiai funkciókkal kapcsolatos szabadalmait.

Rovatok