Index Vakbarát Hírportál

A BlackBerry már régóta keres vevőt

2013. augusztus 14., szerda 08:38

A BlackBerry két nappal ezelőtti kétségbeesett bejelentése, hogy vevőt keres, azután jött, hogy a cég már tavaly óta sikertelenül keresi azt a céget, amely hajlandó felvásárolni – értesült a Bloomberg.

Amikor a cég részvényei és eladásai esni kezdtek, a JPMorgan Chase & Co. és RBC Capital Markets bankárai kapcsolatba léptek a potenciális vevőkkel, de nagyon kevés érdeklődést találtak, főleg arra, hogy az egész céget felvásárolják.

A BlackBerry két napja jelentette be, hogy új tulajdonost keres, de legalábbis olyan szövetséget, akivel ki tudják húzni a céget a gödörből. A cég vezető testülete bármilyen alternatívát hajlandó megvitatni, ebbe beletartozik a szövetséges, stratégiai partner keresése vagy akár a cég eladása is. Szinte azonnal megindultak a találgatások, hogy melyik cég lehet a befutó.

A BlackBerry hanyatlása három éve kezdődött, amikor már nem bírták a verseny az okostelefonok új generációjával szemben. A BlackBerry 10-et csak idén januárban mutatták be, hat évvel az iPhone bemutatása után, túl későn ahhoz, hogy visszanyerje elvesztett ügyfeleit.

A két nappal ezelőtti bejelentését díjazták a befektetők, azóta 12 százalékkal emelkednek a cég részvényei.

Rovatok