Index Vakbarát Hírportál

Szeptember végén jön a Surface 2

2013. szeptember 10., kedd 11:06

A Microsoft szeptember 23-án New Yorkban mutatja be a Surface tabletek következő generációját. Számos szivárogtatás után a cég bejelentette, hogy bemutatják a Surface 2 és Surface 2 Pro készülékeket.

Mindkettő a meglévő RT és Pro modellek megújított változata lesz. A hírekkel ellentétben azonban a cég nem mutatja be a Surface minit. Pedig ez utóbbinak a megjelenéséről szinte biztosak voltak a szakírók, többnyire a beszállítóktól származó információra hivatkozva.

A cégnek fontos lenne betörnie az iOS és az Android által uralt piacra, médiafogyasztásra való tabletekkel. A Surface RT izgalmas kísérlet volt, de óriási bukás lett, a szoftvercég 900 millió dollárt vesztett rajta. A nagy és nehéz Surface RT-t akkor vezették be, amikor az Apple és a Google elkezdte kicsi és erős tabletekkel bombázni a vevőket, elég nagy sikerrel.

A Microsoft üzletpolitikáját ismerve nem akkora meglepetés, hogy kezdeti kudarcok ellenére tovább próbálkoznak. A cég több termékénél több generációra volt szükség ahhoz, hogy megvesse a lábát egy piacon és utolérje a konkurenseket, ilyen volt például az Xbox konzol.

Az új Pro állítólag az Intel legújabb Haswell processzorát kapja majd és 8 gigabájtos memóriát tennének bele. Az olcsóbb Surface nevéből elhagyják majd az RT-t és Windows RT 8.1 operációs rendszert tesznek rá, 1080p kijelzője lesz és Nvidia Tegra 4 processzora. A szeptember végi eseményen új dokkolót és tokot is bemutatnak majd.

Rovatok