Index Vakbarát Hírportál

Legalább tíz jelölt van a Microsoft élére

2013. október 13., vasárnap 17:30

A Microosft vezető testülete legalább két belsős és nyolc külsős jelöltre szűkítette a lehetséges vezérigazgatók listáját. A Wall Street Journal értesülései szerint a 38 éves cég részlegei között feszültséget kelt Steve Ballmer utódának keresése.

A jelöltek között van még Alan Mulally, a Ford Motor vezérigazgatója, Stephen Elop, a Nokia volt vezére, aki amúgy vissza is tér a Microsofthoz, miután a cég 7,2 milliárd dollárért megvette a Nokia mobilrészlegét. Esélyes még Paul Maritz, a Microsoft volt harmadik számú vezetője, most a Pivotal vezérigazgatója és Tony Bates, a Microsoft üzleti részlegéven vezetője és evangelistája.

A jelöltek egy részét a múlt héten keresték meg először. Egyikőjükkel már komolyabban is megkezdték a tárgyalásokat. A Microsoft vezető testületében egyelőre nincs egyetértés arról, hogy az új vezérigazgatónak technológiai területről kell-e érkeznie, vagy elég ha egy nagy vállalat élén vezette sikerre cégét.

A döntés a Microsoft jövőjére is kihat, hiszen a vezérigazgató személyének kiválasztása fogja eldönteni, hogy a Microsoft felveszi-e a harcot riválisaival, a Google-lal és az Apple-lel, vagy inkábba cég zökkenőmentes működésére koncentrál.

A legnagyobb probléma azonban az, hogy nincsen tökéletes jelölt. Az ügyet jól ismerő forrás azt mondta, hogy olyan látnoki képességgel rendelkező jelöltet, aki mindenhez ért valószínűleg nem fognak találni. Korábban olyan hírek szivárogtak ki a vezető testületből, hogy a Microsoft még idén szeretné megtalálni Steve Ballmer utódját.

Rovatok