Index Vakbarát Hírportál

Rekordveszteség után lemondott az Acer vezére

2013. november 5., kedd 15:42

Bejelentette lemondását az Acer vezérigazgatója, JT Wang. Az indok egyszerű, régen nem látott veszteséget jelentett a tajvani számítógépgyártó. Wang január elsején távozik a cégtől, de megtartja vezetői pozícióját 2014 második negyedévének a végéig, hogy segítsen a meglévő feladatok ellátásában.

Az utód az Acer eddig elnöke lesz, Jim Wong kinevezésével az folyamatosságot próbálják mutatni. Az Acer a világ negyedik legnagyobb számítógépgyártója, de a céget igencsak érzékenyen érintette, hogy lelassultak a pc-eladások. Az egész világon jóval kevesebb pc-t adnak el, helyüket átvették a laptopok és egyre inkább a tabletek.

Az Acer eladása 35 százalékkal csökkentek a harmadik negyedévben, összesen 446 millió dolláros nettó veszteséget jelentettek a harmadik negyedben. Jelentős átszervezésekre lesz szükség, munkatársai hét százalékát fogja leépíteni, hogy százmillió dollárt spóroljon meg.

JT Wang akkor vált nemzetközileg is ismertté, amikor kirohant a Microsoft ellen a Surface tablettel kapcsolatban. A Microsoft ugye teljes titokban fejlesztette ki saját márkájú táblagépét, még a legszorosabb kapcsolatban álló partnereinek sem szólt róla. Wang akkor arra figyelmeztette a Microsoftot, hogy a lépés negatív hatással lehet a környezetére és kétszer is gondolja meg, mit csinál.

Rovatok