Index Vakbarát Hírportál

Megint akadozott a UPC internet

2013. december 5., csütörtök 16:57 | aznap frissítve

Megint nem működik a UPC szolgáltatása... 11.kerulet...

– írta egyik olvasónk délután. A cég Facebook-oldalán délután négykor azt írta, hogy oldalelérési (DNS) probléma jelentkezett a hálózatukon. Szűcs László kommunikációs vezető fél nyolckor elmondta, hogy úgy tűnik, megoldódott a probléma. Már a köztes időben is volt egy időszak, amikor működött a hálózat.

Kedden is több településen hasonló probléma lépett fel, volt olyan hozzászóló, aki szerint egy hónap alatt már ötödször fordul elő, hogy a szolgáltatás nem működik. Akkor néhány óra alatt állt helyre a szolgáltatás.

November másodikán éjjel történt hasonló, akkor a UPC internet-szolgáltatásának előfizetői nagy részénél különböző hibák jelentkeztek: nem töltődtek be a képek a Facebookon, akadozott vagy teljesen elérhetetlen volt több külföldi, illetve sok magyar oldal is. A hibát csak másnap délutánra tudták megoldani, addigra a panaszkodó felhasználók elárasztották a szolgáltató Facebook-oldalát.

Később kiderült, hogy a hibát egy másik szolgáltató nem megfelelő beállítása okozta: Gattyán György pornómilliárdos internetes cége, a Doclerweb rosszul adott meg egy beállítást a saját rendszerében, ezzel elterelték a UPC-hez tartozó forgalom egy részét. A saját hálózatunkban olyan ip-tartományt (az internetre kötött gépek egyedi azonosítója) adtak meg a Doclerwebhez tartozónak, ami valójában a UPC-é. Az ide érkező kéréseket azonban már nem szolgálták ki, ezért lett sok oldal elérhetetlen.

A UPC az eset után a Facebookon jelentette be, hogy a hibát nem ők okozták, de az rengeteg előfizetőjüket érintette, ezért kárpótolják azokat, akik nem tudtak normálisan internetezni múlt szombaton. Akiknek kábeltévés videótáruk is van, ingyen nézhetnek meg pár filmet.

Rovatok