Index Vakbarát Hírportál

Megint Zuckerberg lesz a legjótékonyabb?

2013. december 19., csütörtök 17:10

Kiderült, Mark Zuckerberg nem pulijának vagy feleségének, és nem is magának akar házat, jachtot vagy egy trópusi szigetet venni karácsonyra, hanem jótékony célra költi a reggeli részvényeladásból származó hatalmas összeget. Korábban írtuk: a Facebook-alapító összesen körülbelül 2,3 milliárd dollár értékben ad el a saját cége részvényeiből, ez forintban bő 500 milliárdnak felel meg. A hírre négy százalékot esett a Facebook árfolyama.

A Business Insider azóta megírta, a pénz a Facebook-alapító alapítványaihoz megy, mégpedig a Silicon Valley Community Foundationnek, amely szervezet oktatási és egészségügyi projekteket támogat, valamint a kutatások ösztönzésére alapított The Breakthrough Prize In Life Science díjra is költ belőle.

Az, hogy Zuckerberg Bill Gates példáját követi, és jótékonykodással próbálja megőrizni az emberek Szilícium-völgybe vetett hitét, nem újdonság. Az alapító egy 100 milliós adománnyal kezdte 2010-ben, amit egy New Jersey-i iskolafejlesztési alapítványnak utalt, tavaly pedig már a legadakozóbb völgybéli volt. Zuckerberg egyébként 2013-ra évi egy dollárra csökkentette a saját Facebook-vezérigazgatói fizetését, mondván, tízmilliárd dollár körüli vagyona mellé nincs szüksége többre.

Rovatok