Index Vakbarát Hírportál

Megszűnik a McAfee név

2014. január 7., kedd 13:18

Az Intel úgy döntött, hogy a jövőben Intel Security néven forgalmazza a McAfee termékeket, és megszünteti a mostanában már nem olyan jól hangzó brandet. A névváltoztatást azonnal elkezdik, de egyes termékeknél ez egy évig is eltarthat, míg ténylegesen megváltoznak a nevek.

Ennek oka, hogy a már piacon lévő termékeknél marad a McAfee név, csak az újaknál váltanak. Így akkor tűnik el ténylegesen a régi név, ha az összes régi termék kifut a piacról.

Az Intel ezt minden további nélkül megteheti, hiszen a McAfee az ő tulajdonuk, 2010 augusztusában ajánlottak érte 7,7 milliárd dollárt. A chipgyártó 48 centet fizetett a McAfeenak részvényenként.

A névváltozás nem szokatlan lépés felvásárlásoknál, néhány év alatt szokták lezavarni a cégek. Az Intel mostani sietségét az is okozhatja, hogy a McAfee név egy ideje már nem cseng olyan jól a piacon az alapító botrányai miatt.

2012 végén robbant John McAfee sztorija a világsajtóban: a nevét viselő vírusirtó programmal meggazdagodott szoftvermogult gyilkossággal vádolták, és hosszas, több országon átívelő hajtóvadászatot indítottak ellene Közép-Amerikában a helyi hatóságok. McAfee a belizei dzsungelben bujkált, majd hetekkel később Guatemalában kapták el, és kitoloncolták az Egyesült Államokba.

Rovatok