no

Index Vakbarát Hírportál

A Flappy Bird nem hal meg, csak átalakul

2014. február 14., péntek 07:40

Néhány nap alatt tízmillióan töltötték le, és igazi élő legenda lett a Flappy Bird című mobilos játékból. A roppant egyszerű játék lényege az, hogy egy madárral kell csövek között repkednünk, és amíg nem kap rá az ember igazán a ritmusára, iszonyatosan idegesítő és nehéz. Ha rákap, és elkezd jó pontszámokat elérni, mindez csak fokozódik. Alig pár napja dühöngött a Flappy Bird-őrület a neten, amikor a készítője, egy fiatal vietnami programozó (aki egyes számítások szerint az ingyenes játékon a reklámmegjelenítésekkel heti 50 ezer dollárt kaszált) meghökkentő bejelentést tett: utálja az egészet, a játékot, a hirtelen jött világhírt, a rajongókat és a gyűlölködőket, és leszedi a Flappy Birdöt a nagy alkalmazásboltokból. Eddigre az App Store és a Google Play toplistáit is stabilan vezette már a játék.

Sokan azt hitték, a törlés belengetése csak valami trükkös reklám, de nem az volt: Nguyen Ha Dong valóban törölte a játékot. Arra azonban nem számított, hogy ere hogyan fog az internet népe reagálni. Azonnal megjelentek a Flappy Bird-klónok, mobilos app, sima videó, vagy neten játszható formában, és persze már van vírus is, ami magát Flappy Birdnek álcázva terjed. Elterjedt a neten az álhír, hogy a fejlesztő öngyilkos lett, több ezer dollárért árultak az Ebayen telefonokat telepített Flappy Birddel (amikor már nem lehetett letölteni), sőt, egy olyan összeesküvés-elmélet is elterjedt, hogy a játék sikere konkrétan a Sátán műve. Magyarán első osztályú szórakoztató tartalom született hegyekben a játék körül, és akkor még nem is beszéltünk a paródiákról, amelyekből most megmutatjuk a tíz legjobbat.

10. A magyar internetet már körbejárta minap, de azért megemlékezünk róla, hátha még nem látta mindenki a játék magyar verzióját, a Rezsy Birdöt, amiben a kis Magyarország formájú rezsimadárral gonosz sárga csekkek között kell lavírozni:

9. Naná, hogy van pornóverzió is, Fappy Guy néven, a határozottan nem munkahelybarát, 18+os tartalomért erre tessék.

8. A felnőtt verzió ellentételezéseképpen itt a Szezám utcára hangolt Flappy Bert.

7. Doge, a mémkutya nem maradhat ki egyetlen online őrületből sem - itt a Flappy Doge. Wow. So flappy. Much bird!

6. Az egyik legszórakoztatóbb a nagy terhelés alatt hol összeomló, hol elérhető multiplayer verzió: ezer madár egymás ellen a FlapMMO-ban!

5. De vérbeli retrógémerek számára született szöveges kalandjáték is a témára.

4. És természetesen 3d-s belső nézetű is.

3. Az imént retrót említettünk? Itt a még retróbb Flappo Bird, az ősi Atari 2600 gépre optimalizálva!

2. Természetesen nem maradhatott el az élőszereplős feldolgozás sem.

1. Végül az Index-szerkesztőség abszolút kedvence, a Squishy Bird, amiben megfordulnak a szerepek, és a csöveket irányítva kell benne a szárnyasok átrepülését megakadályozni vidám madártrancsírozással.

Rovatok