Index Vakbarát Hírportál

Még mindig 30 százalékos a Windows XP részesedése

2014. március 5., szerda 09:37

Néhány hete van a Windows XP-nek, utána kivonják a forgalomból. Ennek ellenére a felhasználók nem hajlandóak lemondani kedvenc operációs rendszerükről, a Windows XP-nek még mindig 29,53 százalékos a részesedése.

A Windows 7 piaci része nem éri el az ötven százalékot, jelenleg 47,31 százalékos a piaci részük. A Windows 8-nak 6,38 százalék, a Windows 8.1-nek 4,3 a részesedése. Ez még mindig elég alacsony, főleg ha azt nézzük, hogy az elmúlt két hónapban alig mozdult felfelé ez a szám. Ráadásul a régebbi Windows 8-at egyelőre nem tudja megszorítani a 8.1.

A Microsoft hamarosan teljesen megszünteti az XP támogatását és nem készül a rendszerhez több hivatalos hibajavítás. Erre több fórumon figyelmeztetik a felhasználókat. Annyira meg akarják értetni velük, hogy jó lenne, ha átállnának végre valamilyen újabb oprendszerre, hogy még egy honlapot is készítettek, amely megvizsgálja a felhasználók számítógépén lévő rendszert. Ha XP, akkor további javaslatokat ad nekik, mit tegyenek.

Érdekes, hogy a Microsoft folyamatosan tolta ki a határidőt az XP támogatásának megszűnéséről. Idén januárban például bejelentették, hogy a vírusirtó adatbázist még egy évig, 2015 április 15-ig frissítgetni fogja.

Rovatok