Index Vakbarát Hírportál

Eladja a Microsoft az Xbox-üzletágat?

2014. május 7., szerda 11:33

Bill Gates, a Microsoft volt vezérigazgatója visszavonulása után éveken át kerülte, hogy a cég ügyeiről nyilatkozzon; arra hivatkozott, hogy a jótékonysági munkáira koncentrál. Gates most először adott tévéinterjút azóta, hogy megválasztották a cég új vezérigazgatóját, Satya Nadellát.

Megvizsgálja és újraszervezi a dolgokat. Máris volt néhány remek döntése. Izgalmas látni a vérfrissítéssel járó újszerű gondolkodását.

– mondta Gates Nadelláról.

A Fox Business interjújában nem csak Nadelláról beszélgettek. A Microsoft befektetői szerint az Xbox és a Bing üzletágat el kéne adni, de a Microsoft továbbra is fejleszti és támogatja mindkettőt. Gates erről is nyilatkozott.

Gondolkodtunk rajta, hogy ezek a dolgok egyáltalán elkülöníthetők-e.

– jegyezte meg Gates, majd megvédte a Bing támogatását. Szerinte a Microsoft keresője egy alapvető technológiát jelent a vállalatnak.

Ami az Xboxot illeti, a műsorvezető megpróbálta kiszedni Gatesből, hogy mi a véleménye róla, de Gates közel sem védte olyan vehemensen a játékkonzolt, mint a Binget.

Fogjuk a pécés játékot, a windowsos játékot és az xboxos játékot, és megpróbáljuk ezeket közelebb hozni egymáshoz. [Az Xbox-üzletág eladása] nem annyira egyértelműen jó döntés, mint gondolnánk.

– mondta Gates, aki azt is megjegyezte: természetesen támogatná Nadellát, ha az Xbox-üzletág eladása mellett döntene.

Ez elég riasztóan hangzik az Xbox további sorsára nézve, ugyanakkor az elhangzottakat úgy is lehet értelmezni, hogy Gates kiállt Nadella mellett, megerősítve az új vezérigazgató hitelességét. A Microsoft kommunikációs igazgatója, Frank Shaw legalábbis így magyarázta Gates nyilatkozatát.

Rovatok